Zile de sărbătoare pentru Garnizoana Târgu-Jiu

480

Timp de două zile, în Garnizoana Târgu-Jiu vor avea loc o serie de  manifestări ce vor marca împlinirea a 70 de ani de la acţiunile de eliberare a teritoriului naţional, purtate de Armata României în cel de-al Doilea Război Mondial, în perioada 23 august 1944 – 25 octombrie 1944, şi Ziua Armatei României.

Manifestările vor debuta în data de 24 octombrie, la ora 09:00, la Cimitirul Eroilor din Târgu-Jiu, unde se va dezveli troiţa închinată eroilor căzuţi în Primul şi cel de-al Doilea Război Mondial, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale, a militarilor şi a veteranilor de război din Garnizoana Târgu-Jiu. Activitatea va fi urmată de alocuţiuni ale personalităţilor prezente, o depunere de coroane şi defilarea gărzii de onoare. În cursul aceleiaşi zile, între orele 09:00 şi 15:00, Garnizoana Târgu-Jiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, va organiza o  expoziţie de tehnică militară şi armament, la cazarma din Târgu-Jiu, Str. Calea Bucureşti, nr. 5 (lângă  Capela Militară). „Activitatea este organizată de către Garnizoana Târgu-Jiu, Garnizoana Târgu-Cărbuneşti şi Biroul de Informare Recrutare din Centrul Militar Judeţean Gorj, în scopul consolidării parteneriatului interinstituţional, întâmpinarea nevoii de cunoaştere de către tânăra generaţie a instituţiei militare, promovarea imaginii Armatei României şi a carierei militare. Cu această ocazie, se va organiza un Atelier de prezentare a armamentului şi muniţiei de infanterie, precum şi a tehnicii de artilerie terestră, antiaeriană şi de comunicaţii, din dotarea armatei române. În cadrul expoziţiei de armament, muniţie şi tehnică militară, Biroul de Informare Recrutare, din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj, va organiza un Atelier de promovare a  carierei militare. La această activitate sunt invitaţi să participe reprezentanţii autorităţilor publice locale şi un număr însemnat de elevi şi cadre didactice din instituţiile de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu”, a precizat Mr. Dorin Dumitru, ofiţerul de relaţii publice al Garnizoanei Târgu-Jiu. Manifestările dedicate Zilei Armatei României vor continua sâmbătă, 25 octombrie, cu ceremonialul militar şi religios.
Acesta se va desfăşura între orele 10:00 şi 11:00, cu participarea militarilor din Garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, în prezenţa autorităţilor publice locale, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă şi retragere din Garnizoana Târgu-Jiu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here