Ministrul Constantin vrea creşterea performanţelor genetice în agricultură

443

Veste bună pentru fermierii gorjeni, Statul va subvenționa 50% din prețul pe care crescătorii de ovine îl plătesc pentru berbecuții de reproducție. Ajutorul financiar având ca scop dezvoltarea perfomanțelor animalelor pe linie genetică, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Totodată, acesta a menţionat că se va pune accent şi pe îmbunătăţirea sectorului zootehnic, legumicultură şi horticultură.

Potrivit lui Constantin, este posibil ca în cursul acestei săptămâni să fie aprobată o hotărâre de guvern în sensul acordării subvenției pentru ameliorarea genetică a animalelor, scopul final fiind creșterea producțiilor de lapte și carne. “Vom acorda un ajutor, așa cum am anunțat deja, care constă în subvenționarea cu 50% din prețul pe care îl plătesc (crescătorii — n.r.) pentru berbecuții de reproducție. La fiecare 30 de mioare pot să cumpere un berbecuț cu prețul subvenționat 50% și cred că în felul acesta, într-un an sau doi, vom vedea efecte pozitive din punct de vedere al geneticii”, a afirmat ministrul Agriculturii.
Ministrul Agriculturii a mai spus că viitorul Program Național de Dezvoltare Rurală, în valoare de 8 miliarde de euro, va pune accent pe îmbunătățirea genetică, atât în sectorul zootehnic, cât și în cel vegetal, legumicultură și horticultură. În ceea ce privește boala “limbii albastre”, Constantin a menționat că trebuie găsite soluții astfel încât dacă exporturile de animale vii vor fi restricționate, să se poată trece la un export de carne în carcasă.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here