Centru de asistenţă socială la Motru

555

Municipiul Motru va beneficia de un Centru de asistenţă modern, la standarde europene, pentru persoanele aflate în dificultate. Primarul Dorin Hanu a fost prezent la Craiova pentru semnarea contractului de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, derulat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Proiectul semnat, “Reabilitare cămin social – centru de asistenţă pentru persoane aflate în dificultate”, are un buget total de 2.625.021,70 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1.942.130,39 lei. Proiectul îşi propune reabilitarea infrastructurii locale sociale, prin realizarea unui Centru de Asistenţă (P+3E) pentru persoanele aflate în dificultate. La semnarea contractului au fost prezenţi Marilena Bogheanu, director al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, şi Dorin Hanu, primarul Mmnicipiului Motru.
În cadrul proiectului se vor realiza un număr de 39 de garsoniere cu o suprafaţă utilă de 39,75 mp care au în dotare bucătărie, hol acces, grup sanitar, la parterul clădirii se va amenaja un cabinet medical. De asemenea, la primul etaj se vor face spaţii comune, un spaţiu pentru administrator şi 13 garsoniere, la etajul doi spaţiu de socializare, 13 garsoniere şi un cabinet juridic, iar la nivelul al treilea se vor amenaja tot atâtea garsoniere, încă un spaţiu de socializare şi un cabinet pentru consiliere.
Proiectul mai cuprinde şi reabilitarea instalaţiilor electrice, realizarea instalaţiile de încălzire interioară, instalaţii de ventilaţie, instalaţii sanitare de alimentare cu apă rece şi apă caldă, instalaţii de canalizare a apelor uzate menajere şi a apelor pluviale, executarea de finisaje interioare, urmând ca la exterior, construcţia să fie placată cu termosistem de 10 cm cu învelitoare din ţiglă metalică.
În cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Primăria municipiului Motru mai beneficiează de alte cinci contracte în valoare de puţin peste 12 milioane de lei, sume nerambursabile. Patru dintre contracte sunt derulate în cadrul DMI 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană şi un contract în cadrul DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabilă a resurselor naturale şi pentru creşterea calităţii serviciilor turistice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here