Primăriţa Mosor s-a ţinut de cuvânt, Furnizarea apei potabile s-a reluat la Alimpeşti

674

În două zile de la demararea acţiunii de reparare a ţevii prin care este transportată apă din Cheile Olteţului la gospodăriile din Alimpeşti s-a reuşit remedierea problemei. Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti, spune că deocamdată s-a făcut o improvizaţie, dar lucrările vor continua pentru refacerea completă a sistemului de furnizare a apei.

Săptămâna trecută, în paginile cotidianului nostru era relatată situaţia cu care se confruntau cele 780 de familii din Alimpeşti, după ce ploile abundente de la sfârşitul lunii iulie au condus la distrugerea ţevii prin care se transporta apa potabilă de la izvor spre consumatori. Elena Mosor a spus că se încearcă remedierea cât mai rapidă a situaţiei, astfel încât oamenii să primească apă în două-trei zile, ceea ce s-a şi întâmplat. „Aşa cum am anticipat, furnizarea apei s-a reluat din ziua de Sfânta Maria. De atunci, toată lumea din Alimpeşti are apă. S-a făcut o improvizaţie, deocamdată, astfel încât să putem da apă la oameni”, a confirmat Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti.

Lucrările continuă
foto cheile oltetuluiImprovizaţia făcută de reprezentanţii administraţiei publice locale din Alimpeşti a fost deosebit de utilă pentru cetăţenii care au aşteptat două săptămâni să curgă, din nou, apă la robinete. Totuşi, este nevoie de continuarea lucrărilor, după cum precizează edilul Mosor: „trebuie să lucrăm în continuare pentru că în iarnă nu va rezista această improvizaţie şi nu putem risca să lăsăm oamenii fără apă”.
Sistemul de alimentare cu apă a fost realizat la Alimpeşti în urmă cu 18 ani.
Autorităţile locale spun că niciodată nu au fost probleme în legătură cu furnizarea apei la gospodării.
Din păcate, ploile abundente de la sfârşitul lunii iulie au distrus ţeava de apă, smulgând-o,  pur şi simplu, din zona de captare şi frângând-o în mai multe locuri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here