Vaccinarea elevilor de clasa a VIII-a, amânată

522

Campania de imunizare a elevilor de clasa a VIII-a, care ar fi trebuit să înceapă luna trecută, a fost amânată până după vacanţă. Decizia a fost luată la nivelul Ministerului Sănătăţii, iar Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a conformat. Elevii vor fi recuperaţi vaccinal, la toamnă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj confirmă faptul că elevii de clasa a VIII-a, care ar fi trebuit să fie imunizaţi în această perioadă, conform schemei de vaccinare, vor primi vaccinurile după vacanţă. Vina nu este a Direcţiei, fiind vorba despre o amânare cerută de MS. „Toţi copiii de clasa a VIII trebuie să facă acest vaccin, conform schemei vaccinale. Practic, lor li s-au administrat deja două doze de vaccin şi o vor primi şi pe a treia. Nimeni nu va rămâne nevaccinat. Copiii trebuiau vaccinaţi în lunile aprilie-mai, dar am primit indicaţii de la Minister prin care ni se spune că vaccinarea se va amâna până la o dată ulterioară. Noi vom anunţa părinţii, astfel încât copiii să poată fi recuperaţi din punct de vedere vaccinal”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Aproximativ patru mii de elevi neimunizaţi
Cei în jur de patru mii de elevi de clasa a VIII-a vor fi imunizaţi peste câteva luni, ei nefiind expuşi riscului de îmbolnăvire, întrucât au beneficiat deja de 2 doze de vaccin. Situaţia este similară în toate judeţele ţării, DSP-urile din teritoriu, care aşteptau ca Ministerul Sănătăţii să le trimită dozele de vaccin, au primit în schimb ordinul să amâne totul până la toamnă. Direcţia de Sănătate Publică Gorj deja demarase campania de catagrafiere a elevilor care urmau să fie imunizaţi. Reprezentanţii DSP au amânat continuarea campaniei până la noi ordine.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here