Şedinţă cu scântei în Consiliul Local Crasna: Viceprimarul, pe făraş

367

Câteva proiecte cu caracter social aflate pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Local Crasna de ieri au stârnit discuţii aprinse în cadrul întrunirii lunare a organismului de conducere a comunei. Totul a pornit de la existenţa suspiciunii în rândul unora dintre consilierii locali că o parte din proiectele în cauză ar urma să avantajeze persoane implicate în campania electorală ce tocmai s-a încheiat. Este vorba despre însoţitori ai persoanelor cu handicap de pe raza comunei şi despre beneficiarii ajutoarelor sociale care primeau prin aceste hotărâri mai multe avantaje materiale şi care, în mod ilar ar fi făcut pe cărăuşii în ziua votului. Cel care i-ar fi pus la muncă suplimentară ar fi fost chiar viceprimarul localităţii, Dumitru Blându, care se ocupă de aceste categorii de persoane. Social-democratul ar putea să-şi piardă funcţia pentru acuzele care îi sunt aduse, inclusiv colegii săi de partid blamându-l pentru că a greşit.

Dumitru Blându, viceprimar PSD la Crasna, nu mai este agreat în funcţie nici măcar de conducerea primăriei localităţii. Blându, care are vârsta de 72 de ani, ar fi făcut mai multe erori în funcţie, demonstrabile, implicându-se, la limita legalităţii, în campania electorală, tot crezând că dacă arată că este susţinător înfocat al partidului va scăpa de viitoarea demitere din funcţie. Acesta a fost acuzat, chiar şi în şedinţa de CL Crasna de ieri, că ar fi impus angajaţilor primăriei, însoţitorilor persoanelor cu handicap şi beneficiarilor Legii 416 să facă pe cărăuşii ducând persoane la vot, deşi conducerea primăriei are un electoral al său.
Interesant este că acuzele consilierilor din Opoziţie nu s-au îndreptat deloc asupra primarului Aurel Vamvu, care oricum nici nu a participat la şedinţa de CL, fiind plecat din localitate, ci doar împotriva vicelui, scăpat cumva de sub control.

Vicele se crede starostele comunei
În lipsa primarului, vârstnicul viceprimar a încercat ieri să-şi impună în şedinţă propriile proiecte. Unele au privit asistenţii sociali, la care a apelat cu câteva zile în urmă, altul a avut legătură cu serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare al comunei. Acest ultim proiect privea introducerea a serviciului de apometre la nivelul comunei, fiecare familie în parte urmând să suporte, după viceprimar, costuri de instalare şi cumpărare a acestor apometre. Mai precis, pe propunerea viceprimarului, fiecare familie din Crasna, care vroia să beneficieze de aceste facilităţi ar fi urmat să achite suma de 500-600 de lei, fapt care a nemulţumit cetăţenii comunei, consilierii declarându-se, în majoritate, împotrivă. Asta şi pentru că apa comunei nu este potabilă, iar aici nu există staţie de epurare şi tratare a acesteia. Inclusiv consilierii PSD nu au fost de acord cu aberaţiile viceprimarului, de aceaşi culoare politică ca şi ei.

Pomana după deces contra 50 de lei
Un alt proiect dorit de Blându a vizat stabilirea taxelor şi impozitelor locale pe 2015. Până aici nimic ieşit din comun, dar vicele aflat la vârsta senectuţii a şocat când a cerut să se impună ca închirierea căminelor din comună, chiar şi pentru pomeni, să se facă pe bani. Mai precis, Blându solicita ca pentru pomana la cămin, după înmormântare, beneficiarilor spaţiului să li se ceară 50 de lei chirie. Propunerea a fost respinsă, Grupul PDL cerând anulare taxei. Anularea s-a aprobat cu majoritate, Blându rămânând cu propunerea, ca în final să facă haz de necaz.
A avut grijă să se declare în CL Crasna mulţumit că familia sa nu va urma să plătească taxa pe care el a dorit să o impună în comună.
Aceste greşeli, taxate şi de către consilierii PSD, îl aduc pe viceprimarul Crasnei la un pas de destituirea din funcţie, în scurt timp, vehiculându-se, că primarul Vamvu va avea un alt coechipier la cârma primăriei localităţii.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here