Zilele Municipiului Târgu-Jiu au ajuns la ediţia a XIV-a

463

În perioada 17-25 mai se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu. Autorităţile locale au pregătit un regal de manifestări, astfel încât să fie pe placul tuturor categoriilor de persoane. Sunt pregătite şi numeroase surprize, astfel încât ediţia din acest an să fie una cu adevărat specială.

Unul dintre momentele cheie ale Zilelor Municipiului Târgu-Jiu este procesiunea religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu-Jiu, Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena, care va avea loc marţi seara, începând cu ora 20:00. În aceeaşi zi, la ora 21:30, în zona centrală, are loc Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu şi lansarea programului de promovare „I love Târgu-Jiu”.
Miercuri, 21 mai, la ora 18:00, în Amfiteatrul din Zona Centrală este Premiera spectacolului „Sultăniţa”, oferit de Teatrul de Păpuşi „Pinocchio”; la 19.00, pe Esplanada Palatului Administrativ, se desfăşoară momentul artistic intitulat „Mărioară de la Gorj” – Seara de muzică lăutărească, oferită de tarafurile prezente în programul „Lăutari si Tarafuri din Gorj”. La finalul spectacolului va avea loc tentativa de a obţine un record, cu cel mai mare taraf care a cântat o melodie reprezentativă pentru folclorul românesc. La ora 19.00 la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu-Jiu se pune în scenă piesa „Păi, Despre Ce Vorbim Noi Aici, Domnule?” – Teatrul Act Bucureşti, Scenariu după „Moromeţii”, de Marin Preda, cu: Marcel Iureş şi George Mihăiţă, Regia: Alexandru Dabija; la 20.00 în Cartierul 9 Mai (Parcul Lido) se va afla Caravana „I love Târgu-Jiu”– Campanie de promovare a municipiului Târgu-Jiu. La ora 21.00 în Zona Centrală are loc lansare concurs de fotografie „Târgu-Jiul văzut de tine”.

Final de săptămână cu muzică şi voie bună
Vineri seara distracţia se mută pe Insuliţă, acolo unde, începând cu ora 19:00, se va desfăşura un spectacol folcloric oferit de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, urmat, la ora 21:30, de un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi invitaţii săi.
Gorjenii vor avea parte, vineri şi sâmbătă de la orele 23:00, de Nopţi albe la Târgu-Jiu: noaptea porţilor deschise la: muzee, spaţii comerciale, Cinematograful „Sergiu Nicolaescu”şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Sâmbătă seara, la 21:00, Anya va susţine un recital în Piaţa Prefecturii. Duminică, 25 mai 2014, începând cu ora 21:00, pe Insuliţă se va desfăşura un spectacol susţinut de Sore, Deep Central şi Mandinga, manifestările ocazionate de Zilele Municipiului Târgu-Jiu încheindu-se cu un foc de artificii.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here