Liga Pensionarilor Gorj – Uniţi vom fi mai puternici!

583

În sala plină ochi a Muzeului Judeţean de Istorie “Al. Ştefulescu”, s-a desfăşurat Conferinţa de dare de seamă anuală a Ligii Pensionarilor Gorj, cu o largă participare din partea Filialelor  din localităţile rurale şi oraşele gorjene, nelipsind – la vârf -autorităţile locale. Başca o seamă de invitaţi de marcă veniţi taman din Bucureşti.

Fiind  precum la o oră de bilanţ, preşedintele Filialei Gorj a Ligii Pensionarilor din România, ec. Petre Rădulescu, a prezentat o seamă de realizări din anul 2013 şi din perioada trecută a celui actual – 2014. Mai mult cu bune, decât cu rele – absenteismul unor membri, neplata cotizaţiilor de către toţi – darea de seamă a oferit şi perspectivele unei activităţi mult mai bogate. În sprijinul vieţii nu prea roz a celor aflaţi la vârsta a treia.
Pe lângă oaspeţii de seamă din Gorj – primarul municipiului Târgu Jiu, Dr.ing. Florin Cârciumaru, Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Dr.Ing. Ion Călinoiu(mai tânărul Prefect al Gorjului, Alin Văcaru, fiind mai zgârcit la vorbă), dar şi de la nivel naţional, au mai luat cuvântul şi reprezentanţi a vreo şapte filiale locale.
liga pensionarilor1Aplecat asupra problemelor din Strâmba Jiu, preşedintele Filialei locale a Ligii, Petre Popescu, a relatat despre reuşitele pensionarilor pe care-i conduce, fiind ajutat şi de preotul parohiei Strâmba Jiu. Om la senectute, Petre Popescu i-a descris cam astfel: “Suntem un muzeu viu al celor care sunt spre amiaza vieţii sau spre apus. Un muzeu al celor care-o duc atât de greu.” Apoi, pe un ton ceva mai optimist zicea că pensionarii au greutăţi, dar şi vioiciunea că va fi mai bine. A mulţumit preşedintelui CJ Gorj, Dr.Ing. Ion Călinoiu, pentru sprijinul acordat în asigurarea unor microbuze care să-i transporte pe ruta Strâmba Jiu-Târgu Jiu şi retur.
Acelaşi Ion Călinoiu a făcut un apel către pensionari spre a participa la alegerile europarlamentare în număr cât mai mare, fără a le pretinde să voteze cu cutare partid. Primarul Florin Cârciumaru le-a mulţumit pensionarilor târgujieni că împreună au reuşit să facă multe şi să gospodărească bine urbea de pe Jii. Multele investiţii ale urbei în anii următori, realizate cu bani de la Guvernul Ponta, bani ce nu s-ar fi strâns din taxele şi impozitele locale nici în 30 de ani vor constitui substanţa unui viitor interviu cu primarul Florin Cârciumaru.
Spre a nu se lungi prea mult conferinţa, nu au luat cuvântul prea mulţi. Dar merită să-i amintim pe preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor “Solidaritatea”, Marin Iancu, prim-vicepreşedintele Ligii Gorj, Mihail Mărtoiu ori generalul în retragere Gheorghe Bărbulescu.
Şi subsemnatul a fost delegat al Ligii Pensionarilor din Peştişani, fiindu-i aproape preşedintelui nostru – neobositul Neculai Ştirbăţ, şi el fost brav militar de carieră. Care din prea multă modestie nu a luat cuvântul. Ar fi fost obligat să se laude cu propria-i activitate. Pe care oricum ec. Petre Rădulescu o cunoaşte prea bine. Preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj, ec. Petre Rădulescu, sprijinindu-l la multe activităţi, precum campionate de şah ori de table. Ambele cu premii în obiecte.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here