Ponta a bifat prin mitingul PSD de la Rovinari, Crin şi PNL Gorj în alertă

1610

Pesediştii din Gorj şi premierul Victor Ponta au reuşit să le ia caimacul liberalilor, prin mitingul organizat sâmbătă la Rovinari, social-democraţii adunând în piaţa oraşului peste 5000 de simpatizanţi şi membri ai noii uniuni PSD-UNPR-PC. Reuşita mitingului a alertat însă liberalii din Gorj şi, în special, pe preşedintele Crin Antonescu, peneliştii fiind obligaţi să organizeze şi ei o acţiune similară, marţi, la care să aduna cel puţin 5000 de membri. Până atunci însă astăzi, conducerea PNL îşi face bagajele şi se mută la Gorj pentru organizarea, la Ţicleni, a Delegaţiei Permanente a filialei judeţene. La aceasta vor participa doar primarii PNL Gorj şi şefii de organizaţii, la hotelul lui Dian Popescu urmând să se traseze strategia pentru mitingul de marţi. Dacă nu se strânge un număr considerabil de susţinători ai PNL la Rovinari, sunt şanse ca acesta să nu aibă loc.

miting 1Social-democraţii au demonstrat încă o dată că au strategie şi organizaţii capabile să-şi mobilizeze membrii şi simpatizanţii pentru acţiuni de genul celei desfăşurate sâmbătă la Rovinari. Astfel, în piaţa oraşului condus de liberalul Dorin Filip, s-au adunat la finalul săptămânii trecute, după unii 5000 de persoane, după alţii 6000, toţi aclamând uniunea PSD-UNPR-PC, pe Victor Ponta, candidaţii partidului la europarlamentare şi pe speranţa Uniunii Social-Democrate pe Colegiul 2 de Senat, Mihnea Costoiu. Valul PSD i-a luat chiar şi pe cei care formează Opoziţia la nivelul judeţului, cinci primari PNL şi PDL fiind prezenţi în staff-ul PSD, de la Rovinari.

miting“Ponta, preşedinte!”
Participanţii la mitingul electoral de promovare a candidaţilor PSD la europarlamentare şi a candidatului Mihnea Costoiu la Colegiul 2 Senat, l-au aclamat la scenă deschisă pe premierul Victor Ponta, îndemnându-l prin urale să candideze la preşedinţie. “Eu sunt mândru că sunt român, dar să ştiţi că peste tot pe unde merg prin ţară eu spun că sunt mândru că sunt gorjean şi sunt mai mândru şi decât unii care s-au născut pe aici şi nu au făcut nimic bun. Îmi spunea cineva că nu o să putem să ne întâlnim la Rovinari, că va ploua, dar vremea ţine cu noi, dacă venea Băsescu sigur ploua şi nu mai venea că nu-i place apa, lui îi plac altele, nu apa. Dacă venea Crin Antonescu nu era problemă, că-l băgam aici în sală, că are şi el vreo zece liberali prin Gorj, încăpeau toţi în sală. Dacă venea Dan Diaconescu el zicea la televizor că nu plouă, chiar dacă ploua, că el e în stare. Gorjul şi România s-au împărţit între noi, cei care facem treabă, facem lucruri, încercăm să facem şcoli, spitale, drumuri, şi cealaltă parte din ce în ce mai mică, partea lui Băsescu, care ştie să ne înjure pe noi, să ne critice. Am salvat Complexul Energetic Oltenia, complex pe care oamenii lui Băsescu îl furaseră şi îl băgaseră în faliment. Vreau să continuăm drumurile, vreau să avem operele lui Brâncuşi în patrimoniul UNESCO”, a precizat Ponta, în aplauzele mulţimii. În acest context, Ponta a declarat că decizia de a candida la preşedinţia ţării o va lua alături de gorjeni: “Mă întreabă toată lumea în ţară dacă o să candidez la altă funcţie, funcţia de preşedinte, şi le spun tuturor că am nevoie de sprijinul lor, dar în primul rând vreau să ştiu dacă mă susţin gorjenii mei pentru asta. Întotdeauna o să vin să vă întreb pe dumneavoastră şi o să luăm deciziile împreună. În 2014 vreau noi să fim la preşedinţie şi Băsescu la …” iar oamenii prezenţi la miting au completat: “puşcărie”.

miting 2Călinoiu a produs frenezie mulţimii
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a luat şi el cuvântul la mitingul social-democrat, vorbind mulţimii despre forţa PSD, despre noua uniune şi despre susţinerea candidaţilor acesteia la europarlamentare. A vrut chiar să-i smulgă public promisiunea premierului de a candida la preşedinţia ţării. Vorbele lui Călinoiu au animat participanţii care strigau sloganuri pro PSD, pro-Victor Ponta.
miting 4Daniel Constantin, preşedintele PC, a declarat şi el la Rovinari că îşi doreşte ca în 2014 cel mai popular slogan să fie “Victor Ponta, preşedinte!”. “Vreau să cred că în 2014 avem un slogan mai popular decât «Jos, Băsescu!», un slogan care se numeşte «Victor Ponta, preşedinte!». Cei din Gorj aveţi o şansă unică, aţi dat prim-ministrul României, nu este prima dată, dar pentru prima dată aveţi ocazia să daţi următorul preşedinte al României”, a afirmat Daniel Constantin.

1496255_Daciana Sârbu şi mândria de a fi român
La mitingul electoral a fost prezentă şi europarlamentarul Daciana Sârbu, care, la fel ca şi premierul, le-a transmis oamenilor că misiunea social-democraţilor la Bruxelles este de a fi devotaţi şi de a-i reprezenta pe români cu demnitate. “Misiunea noastră la Bruxelles este să ne facem datoria, să fim devotaţi, să vă reprezentăm cu demnitate şi să vă facem să fiţi mândri că sunteţi români, dar misiunea dumneavoastră este să-i opriţi pe cei care denigrează România să ajungă în Parlament, să le spuneţi oamenilor că Monica Macovei a făcut numai rău acolo şi să nu mai ajungă în Parlament să mai denigreze ţara. Să nu uitaţi acest mesaj, să îl transmiteţi oamenilor, să nu-l uite nici ei”, a declarat Daciana Sârbu.

miting 3PNL Gorj strânge rândurile la hotelul lui Dian
Înaintea mitingului, liberalii au atacat PSD Gorj pentru că a ales Rovinariul pentru mitingul de sâmbătă. În termeni duri, printr-un comunicat de presă, liberalii au disecat decizia lui Florin Cârciumaru de a opri organizarea mitingurilor electorale în Târgu-Jiu şi de a organiza acţiunea PSD înaintea celei a PNL.
Lucrurile s-au precipitat şi mai mult în tabăra liberală, membrii organizaţiei văzând reuşita acţiunii PSD de la Rovinari şi presiunea pusă astfel asupra PNL Gorj şi asupra lui Crin Antonescu. Pentru asta s-a decis ca astăzi, liberalii de seamă să se întrunească la Ţicleni, la Hotel Sara, cu o parte din conducerea PNL, venită cu acest scop în Gorj. Se va organiza astfel aici Delegaţia Permanentă a PNL Gorj şi nu cea a PNL, organizaţia centrală, cum se vehicula recent.
miting5La Hotel Sara vor fi prezenţi doar şefii de organizaţie şi primarii PNL Gorj, şedinţa urmând să fie una cu uşile închise. Se ştie însă că primarii PNL nu îl mai au la suflet pe Dian Popescu, mulţi comentându-l pe el şi deciziile sale aberante, fie public, fie neoficial. Primarii PNL l-au luat de altfel peste picior pe Dian pentru evenimentul eşuat de la Braşov, mai ales când au auzit că acesta a primit critici acide din cauza lipsei lor.

Picture172Lipsa lui Crin, un eşec politic
Abia după şedinţa de luni, se va decide însă concret dacă mitingul de la Rovinari se va mai face. Mai precis, dacă liberalii vor scoate la miting 5000 de persoane acesta se face dacă nu, nu. În acelaşi timp, lipsa lui Crin Antonescu, săptămâna asta, din Gorj va fi aspru taxată de electoratul PNL, fapt pentru care mitingul ar trebui să se organizeze.
În concluzie, noi credem că mitingul PNL se va realiza, liberalii urmând să-şi folosească toate forţele pentru a-l egala măcar pe cel al foştilor colegi de USL.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Vai de capul lor de prapaditi sau strans atatia de dragul plimbarii cu microbuzul si 10 lei , ce o sa mai planga dupa alegeri mai vedem noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here