UCB sfidează criza – Absolvenţi cu posturi pe măsură

461
rectorat_micAbsolvenţii care ies de pe băncile facultăţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu – Jiu reuşesc să se integreze pe piaţa muncii. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu realizat de către reprezentanţii universităţii.

În această perioadă, în cadrul UCB a fost realizat un proces de urmărire a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor universităţii din Târgu – Jiu. Astfel, au fost contactaţi atât angajatorii cât şi foştii studenţi, care au promovat în ultimii doi ani.
„Începând din această lună am iniţiat un proces de urmărire al inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii. Am luat legătura şi cu angajatorii şi cu foştii noştri studenţi pentru a vedea cum se descurcă aceştia după absolvirea cursurilor”, a declarat Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu – Jiu. Peste 80% dintre cei care reuşesc să ocupe un loc de muncă, sunt angajaţi la nivelul studiilor pe care le-au absolvit, potrivit reprezentanţilor UCB. „Dintre absolvenţi, peste 80% se angajează potrivit studiilor pe care le-au absolvit, când ne referim la cei care îşi finalizează studiile de licenţă, iar procentul este chiar puţin mai mare la cei cu studii masterale”, a completat Neamţu. Astfel, potrivit acestui studiu, studenţii nu au de ce să îşi facă griji, pe majoritatea aşteptându-i, la finalizarea cursurilor, locuri de muncă bune, în ciuda crizei şi a restructurărilor în masă. Să fie oare aşa?
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here