Adjunctul Boian îl lucrează pe la spate pe directorul Romarm

631

Directorul adjunct al Romarm, gorjeanul Lori Boian, râvneşte, de mai bine de un an de zile, la funcţia deţinută de şeful său, liberalul Dan Tache. Deşi şi el a avut parte, pentru promovarea în funcţia de la vârful Romarm, de o susţinere a PNL Gorj, profitând de actuala conjunctură politică, Boian îi sapă de zor groapa directorului general, deoarece se doreşte în locul acestuia. O demonstrează şi faptul că, timp de un an de zile, Boian nu a renunţat la procesul deschis împotriva Romarm, la Tribunalul Bucureşti, pentru constatarea de către instanţă a nulităţii absolute a hotărârii Consiliului de Administraţie al Romarm din 18 ianuarie 2013, pe baza căruia a fost destituit din funcţie, intrând rapid în concediu de odihnă. Procesul pe fond al adjunctului Romarm cu stuctura pe care o conduce din postura de şef cu numărul doi a fost pierdut de Boian, instanţa considerând inadmisibilă cererea acestuia. Sentinţa de la începutul acestei luni putea fi atacată însă cu apel de adjunctul Boian.

Lori Boian a fost director general al Romarm până pe data de 18 ianuarie 2013, când fostul director al UM Sadu a fost destituit din funcţie printr-o hotărâre a CA-ului Romarm. Ministrul Varujan Vosganian semnase încă din decembrie ordinul de numire nr. 2834/28.12.2012, privind schimbarea din funcţie a lui Boian, dar abia la jumătatea lunii ianuarie ordinul este pus în practică.

Dor de scaun
Boian acceptă însă cu greu schimbarea, şi deşi intră în concediu de odihnă pentru a-şi rezolva şi problemele cu dosarul său penal de la Târgu-Jiu, el fiind judecat pentru ucidere din culpă, deschide la nici două săptămâni un proces cu Romarm. Dosarul Boian împotriva Romarm se înregistrează la Tribunalul Bucureşti pe 30 ianuarie 2013. Interesant este însă că deşi Boian devine, între timp, director adjunct al structurii de apărare, nu renunţă la procesul în care cere nulitatea absolută a hotărârii care l-a lăsat fără funcţie. Mai precis, nu renunţă la funcţia de director general al Romarm, deşi face echipă cu ocupantul postului Dan Tache, liberal. Cum PNL-ul a ieşit de la Guvernare, speranţele lui Boian legate de funcţie au crescut. El speră că Tache va fi destituit, iar locul acestuia va fi ocupat de el, că doar provine din judeţul premierului Victor Ponta, iar relaţia sa cordială cu liderii PSD Gorj nu a fost ruptă.

desc2Judecătorii Tribunalului Bucureşti dejoacă planurile lui Boian
Tribunalul Bucureşti se pronunţă pe 3 martie în legătură cu pretenţiile lui Boian, căruia nu îi dau însă dreptate. Instanţa respinge astfel cererea lui Boian, dar admite excepţia inadmisibilităţii primului capăt de cerere invocată de către pârâtă. “Respinge capătul de cerere privind constatarea nulităţii absolute a hotărârii consiliului de administraţie nr.1/18.01.2013 ca inadmisibil. Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu apel în 15 zile de la comunicare”, se arată în soluţia instanţei bucureştene.
Pentru această sentinţă s-au administrat probe şi s-au citat părţile.
Boian a fost recent în Gorj cu Tache, “preocupat” de problemele UM Sadu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here