„Studenţiada”, din nou la Târgu-Jiu

577
Festivalul Internaţional „Studenţiada” va debuta săptămâna viitoare, la Târgu-Jiu. Timp de şapte zile, tinerii care au decis să vină în judeţul nostru vor participa la o mulţime de activităţi şi programe.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni. Tot în aceeaşi zi, pe baza carnetului de student, tinerii vor putea primi bilete gratuite la teatru, la piesele preferate. Aceştia vor mai participa şi la o campanie antidrog şi, de asemenea, pe tot parcursul festivalului, vor avea la dispoziţie câteva urne în care vor putea pune bilete cu părerile despre mediul universitar în care învaţă, precum şi opinii şi sugestii despre evenimentele din cadrul festivalului. Ziua de marţi va fi, de asemenea, plină. De dimineaţă se va organiza un târg de joburi pentru studenţi, tinerii având ocazia să vadă ofertele de muncă ale unor firme interesate de o eventuală colaborare cu aceştia. Mai târziu se va participa la vernisajul expoziţiei „PicDeGra”, unde studenţii fie îşi vor expune creaţiile, fie le vor admira pe ale celorlalţi.
Activităţi de ecologizare şi plantare de puieţi
Miercuri şi joi, tinerii se vor implica în activităţi sportive şi campanii antitutun şi antidrog. Joi după-amiaza, participanţii la festival se vor organiza în grupuri de câte 50 de persoane şi vor participa la o acţiune de ecologizare, desfăşurată în patru zone diferite. Acţiunile de acest gen vor continua şi vineri, când tinerii vor planta şi pomi, de asemenea în patru zone diferite. În ultima zi, cea de duminică, tinerii se vor strânge şi vor trage linie, discutând despre cele întâmplate, despre reuşite şi despre alte proiecte pe care le pot avea în comun. Festivalul se va încheia printr-o petrecere de Haloween, în care tinerii se vor putea masca după preferinţe.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here