Arest la domiciliu pentru medicii şpăgari din Târgu-Cărbuneşti

527

Veşti relativ bune pentru Dobran, Uţupanu şi Dinu, cei trei medici de la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti arestaţi preventiv pentru luare de mită. Curtea de Apel Craiova a decis ieri înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Medicii Aurelian Dobran, Dana Uţupanu şi Grigore Dinu, de la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, au fost arestaţi preventiv în luna ianuarie, pentru că cereau bani de la femei însărcinate pentru a le face operaţii de cezariană sau pentru a le acorda îngrijiri la naştere. Ieri însă, Curtea de Apel Craiova a decis ca aceştia să fie arestaţi la domiciliu, fiind înlocuită măsura arestării preventivă. Hotărârea este definitivă. „Admite contestaţiile. Desfiinţează încheierea. Înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliul. Inculpata Uţupanu Dana are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în Târgu-Jiu, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Inculpatul Dobran Aurelian are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în comuna Scoarţa, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Inculpatul Dinu Grigore are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în Târgu-Cărbuneşti, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu toţi inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice cu martorii din prezenta cauză. Respectarea măsurii şi a obligaţiilor va fi verificată de Poliţia Târgu-Jiu, pentru inculpata Uţupanu Dana, de Poliţia comunei Scoarţa, pentru inculpatul Dobran Aurelian, de Poliţia Târgu-Cărbuneşti, pentru inculpatul Dinu Grigore. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliul poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, au decis magistraţii din Dolj.

Denunţaţi de soţul unei paciente
Cel care i-a denunţat pe cei trei medici a fost chiar soţul unei paciente. Conform rechizitoriului, acesta s-a sfătuit cu un cumnat de-al său, preot, care i-a spus că cel mai bine ar fi să meargă la Poliţie şi la Parchet, pentru a reclama situaţia. Bărbatul s-a adresat iniţial IPJ Gorj şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, care şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, ulterior fiind organizat şi un flagrant cu suma de 1.900 de lei, bancnotele fiind marcate de anchetatori cu cerneală fluorescentă.
La începutul acestei luni, cei trei medici au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, procesul desfăşurându-se la Tribunalul Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here