Baia de Fier şi Mălaia se bat pe graniţe

449

Primarul comunei Mălaia, Sergiu Bogdan, s-a întâlnit joi, la sediul Prefecturii Vâlcea, cu autoritățile din județul Gorj. Subiectul îl reprezintă neînțelegerile legate de limita teritorială dintre Malaia și comuna gorjeană Baia de Fier.

„Ultima întâlnire cu cei din Gorj a avut loc în iunie, anul acesta. Am mers în teren, am analizat situația și, cel puțin așa am crezut, am ajuns la un consens. Nu știu ce mai vor acum? Credeam că ne-am înțeles. Au existat de ani buni neînțelegeri pe granița dintre localități. Cei din Gorj vroiau să ocupe, aiurea, vreo 200 ha până-n apa Latoriței. Doreau să ajungă la pășune, să prindă și ei ceva teritoriu. Faza e că nu știu că pășunea respectivă aparține unei obști. Deci, tot nu făceau mare lucru”, a declarat, la finalul săptămânii, edilul vâlcean, Sergiu Bogdan.
Alesul din Mălaia a ținut să precizeze că, la întâlnirea cu gorjenii din această vară se ajunsese la o înțelegere: primarul lăsa de la el și le oferea 200 m de teren, dar pe un drum strategic, nu la pășune, lucru cu care, atunci, vecinii ar fi fost de acord. Numai că organizarea unei noi întâlniri, de data aceasta și cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, cam dă de gândit că alta a fost decizia gorjenilor.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here