“Tolea” Troacă, cercetat în două dosare penale

438

Consilierul PDL din Padeş, Cristian Elena, i-a făcut două plângeri penale primarului comunei, Mihai Troacă, la Poliţia Tismana şi la Poliţia Padeş, în urma altercaţiei violente care a avut loc la ultima şedinţă de Consiliu Local, în care reclamantul susţine că a fost agresat fizic şi verbal de către edilul local, în prezenţa tuturor membrilor acestui organism, aflaţi în şedinţă. Elena îl acuză pe primarul de Padeş de lovire, agresiune asupra sa, dar şi de distrugerea mijloacelor materiale de probă şi ducere în eroare a organelor judiciare de anchetă. Totul pentru că, Mihai Troacă ar fi şters înregistrările video din sala de şedinţă, unde există două camere funcţionale de luat vederi, care ar fi înregistrat cum primarul i-ar fi cărat la pumni în cap, la coaste şi bazin consilierului PDL, supărat că acesta i-a reproşat edilului că a făcut unele ilegalităţi, neaprobate de CL. Elena îl acuză pe Troacă, şi că, asemenea lui Tolea, care a încercat să-l bage într-un tomberon pe Dan Diaconescu, ar fi încercat şi primarul să-l ia pe sus pentru a-l arunca pe geam de la primul etaj al primăriei.

Mihai Troacă, primarul de Padeş, totodată vicepreşedinte al PDL Gorj şi al Ligii Aleşilor Locali al acestei organizaţii, va trebui să răspundă în faţa anchetatorilor pentru că nu numai l-ar fi bătut, cu martori, pe colegul său de partid, dar şi pentru că ar fi încercat să-l şi arunce pe geam pe Cristian Elena, de la etajul unu al primăriei comunale.
Împotriva edilului, cel care susţine că a fost agresat i-a făcut două plângeri penale, la scurt timp după incident, evenimentul fiind anunţat luna aceasta la 112 de către câţiva cetăţeni, alertaţi la auzul ţipetelor care răzbeau dinspre sala de şedinţe a primăriei, sală situată la etajul clădirii în care funcţionează Primăria Padeş. Localnicii au sunat la poliţie, pentru că Elena rămăsese fără telefonul mobil, care, spune acesta, i-a fost luat abuziv de către primarul agresor.
“L-am acuzat, în şedinţă, pe primar, că a achiziţionat fără aprobarea Consiliului Local un autoturism Dacia Duster care a ajuns la Poliţia Locală. Tot eu i-am reproşat lui Troacă faptul că a brenduit maşina, tot fără aprobarea acestui organism, dar şi că acest autoturism, purtând însemnele Poliţiei Locale Padeş, este condus de către primar, de câte ori are nevoie acesta de un mijloc de transport. I-am reproşat în faţa colegilor din CL că el conduce, în mod abuziv, această maşină, cu viteză excesivă prin localitate, dar şi în judeţ, purtându-se ca un adevărat jandarm, deşi maşina ar fi trebui să intre într-un regim special de funcţionare, conform legii, şi să fie condusă de personal autorizat. L-am întrebat, în şedinţă, cu ce firme va face anul acesta deszăpezirea pe sate, pentru că dacă nu ştim cine s-a ocupat de asta anul trecut şi cât a costat, nu vom aproba legaţi la ochi fondurile necesare pentru iarna aceasta. Aceste reproşuri şi întrebări l-au enervat la culme pe primar care s-a ridicat de la masă, mi-a adus injurii, şi a început să mă lovească pe unde a apucat”, a declarat Elena.

Cumnatul lui Troacă, director de şcoală, l-a întărâtat pe primar
Omul susţine că primarul nu s-a abţinut de la lovituri nici când consilierii prezenţi la şedinţă au făcut ochii mari, nevenindu-le să creadă că sunt martori la ieşirile necontrolate ale lui Troacă. “Primarul nu s-a oprit deloc în a-mi căra la pumni şi chiar a început să mă tragă de haine în dorinţa de a mă arunca pe fereastra pe care o deschisese la sala de şedinţă. M-a împins până lângă geam rupându-mi costumul de haine de pe mine şi spunând că mă omoară aruncându-mă pe fereastră. Consilierii erau stupefiaţi, mai puţin cumnatul primarului, Constantin Pora, care îl asmuţea asupra mea, el fiind director de şcoală. Pora spunea să mă lovească, declarând: «Acuma dăi, că spunea-i că pui racheţii pe el să-l omoare». Este şocant că directorul Şcolii Generale Padeş, membru PDL, ţinut în funcţie de PSD, poate întărâta un primar să bată un consilier”, a completat Elena.

Pora, “aplaudat” de Vâlceanu?!
De altfel, pedeliştii în frunte cu Dan Vâlceanu au criticat, recent, faptul că directorul liceului din Stoina şi profesorul de sport, care a întărâtat cei doi elevi să se bată au scăpat aşa uşor de pedepsele care trebuiau să le fie aplicate de Inspectoratul Şcolar Gorj. Asta în condiţiile în care propriul lor coleg de la Padeş, director de şcoală, este acuzat că ar fi făcut un lucru similar. Chiar mai grav, întărâtând un primar şi un consilier, ambii colegi cu el la PDL, să se bată în sediul primăriei din localitate.
Pentru Pora nu se vor lua însă, cu siguranţă, măsuri la nivel de PDL, asta deoarece Vâlceanu a aprobat ca Elena să fie exclus din partid, un vot primindu-l şi de la directorul de şcoală, martor la bătaia din instituţia publică.

Elena, pe făraşul PDL de dinainte de şedinţă
Şi tot legat de jocurile din PDL şi de “dragostea” pe care Troacă a simţit-o brusc pentru Vâlceanu şi partidul care nu-l lăsa să plece la PSD, menţionăm şi faptul că primarul i-a cerut, în prealabil, şefului organizaţiei judeţene portocalii să se descotorosească de Elena. Solicitarea lui Troacă a primit girul lui Vâlceanu, fericit că “fiul rătăcitor” care nu demult aplauda în primul rând al Congresului PSD, pe Victor Ponta, a revenit la PDL. Legat de revenirea lui Troacă la PDL, Vâlceanu a declarat la ultima conferinţă de presă a PDL, răzând, că nu a fost necesar să-l convingă pe primarul de Padeş să revină la partid, că a venit singur când a văzut că PSD-ul nu i-a dat bani.
Astfel, cu o săptămână înainte de şedinţa de pomină a CL Padeş, la organizaţia PDL locală s-au făcut solicitări ca Elena să fie exclus din partid şi evident din Consiliul Local. “S-a ţinut o şedinţă internă a PDL Padeş la care au participat consilierii, cu neveste şi copii, dar şi apropiaţi ai lor. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat numai excluderea mea, motivul fiind că nu aş fi acceptat de către ceilalţi consilieri, pentru că aş fi avut un punct de vedere diferit la CL de ceilalţi. Am participat la şedinţa ţinută în restaurant, la Popasul Padeş, dar de acolo am fost ameninţat cu bătaia. Nu a participat nimeni de la PDL Gorj, iar cei aflaţi cu băutura în nas, influenţaţi de prezenţa primarului, m-au judecat decizând că trebuie să fiu exclus. Au fost cam 50 de persoane acolo, dar în procesul verbal, deşi nu se vedea care şi cum au ridicat mâna, au scris că au votat toţi”, a completat Elena.

Excluderea, contestată astăzi la PDL Gorj
Consilierul susţine că astăzi va depune la PDL Gorj contestaţie la excluderea abuzivă de care a avut parte, deşi crede că încă nu a venit nicio hârtie la CL Padeş prin care se comunica faptul că i s-a retras sprijinul politic. “Voi contesta această excludere abuzivă şi voi lua legătura cu organele centrale ale partidului pentru a-i informa de tot ce se întâmplă la Gorj”, a declarat Elena, care aşteaptă să fie audiat de poliţie şi Troacă, deoarece el a dat deja declaraţii în acest sens.
Tot Elena este curios cum va da poliţia de înregistrările video sustrase de Troacă, mai ales că primarul îl acuză, fără aceste înregistrări, pe consilier, că acesta l-ar fi bătut pe el, edilul declarându-se victimă în conflict.

Troacă i-a făcut şi el plângere penală lui Elena
Consilierul Elena crede că Troacă i-ar fi făcut la rândul său o plângere penală în care îl acuză de lovire pe colegul din PDL. “Primarul se laudă că a luat de la un medic un certificat care atestă că are umărul dislocat, din cauza loviturilor mele. Pe baza hârtiei, de teama plângerilor mele, mi-ar fi făcut, la rândul său, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru”, subliniază consilierul local.
Acesta susţine că a mai fost agresat fizic de către Troacă în şedinţa în care s-a încercat prima tentativă de schimbare a sa din funcţia de viceprimar. “Agresiunea fizică s-a făcut sub ochii lui Dan Vâlceanu, care nu a avut nicio reacţie”, a declarat Elena.

Troacă se dă victimă
În 14 octombrie, Mihai Troacă, recunoştea public că altercaţia în cauză a avut loc, dar nega că el a fost călăul pentru Cristian Elena, ci victima. “Nu este nimic adevărat din ce spune acest domn. Organele de anchetă o să-şi facă treaba şi o să scoată la iveală tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu l-am agresat, ca la fiecare şedinţă acest domn înjură toţi consilierii, îi face în toate felurile, aduce injurii fiecărei persoane, el e cel mai bun, toţi sunt nişte şerpi şi nişte vipere, aşa le spune la toţi consilierii. Agresiuni verbale au fost şi dintr-o parte şi din alta. Şi eu am depus plângere la parchetul de la Motru, eu am fost lovit de către această persoană şi organele de anchetă o să stabilească”, a declarat primarul din Padeş, Mihai Troacă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here