Pisc anunţă disponibilizarea a 500 de salariaţi ai RAAN

426

Prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc, a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că un număr de aproximativ 500 de salariaţi vor fi disponibilizaţi în perioada imediat următoare de pe platforma industrială a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN).

Potrivit lui Pisc, pierderea locurilor de muncă va fi cauzată de procesul de reorganizare impus de procedura de insolvenţă, regia fiind obligată să ia măsuri drastice de reducere a cheltuielilor şi de achitare a debitelor istorice restante faţă de furnizorii de materiale şi servicii, în cuantum de peste 180 milioane lei. ,,Trebuie găsite soluţii viabile şi concrete de către autorităţi şi structurile sindicale pentru protecţia socială a acestora. Se justifică disponibilizările respective. Piaţa internă este saturată de apă grea, iar lucrările de investiţii la grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă au fost sistate, finanţatorii existenţi retragându-se din afacere”, a precizat Ion Pisc. Reprezentantul BNS a mai arătat că ,,disponibilizarea celor aproximativ 500 locuri de muncă nu poate fi evitată, RAAN-ul trebuie să devină rentabil”, dar ,,guvernanţii trebuie să asigure o sursă de existenţă persoanelor puse într-o astfel de situaţie”.
El a adăugat că, eventual, autorităţile ar putea să susţină investiţii, în zonă, a unor IMM-uri, unde persoanele disponibilizate aceştia să muncească ,,după absolvirea obligatorie a unor cursuri de reconversie profesională”.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here