Ofiţeri DGA accidentaţi la Bâlteni

560

Doi oameni ai legii din judeţul nostru au văzut ieri moartea cu ochii după ce maşina cu care se deplasau spre Târgu Jiu le-a fost izbită în plin de un alt autoturism, condus de o tânără şoferiţă care luase permisul de nici două săptămâni. Persoanele cel mai grav rănite sunt doi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie de la Gorj, ambii fiind în timpul programului. La volanul autoturismului DGA se afla Ionuţ Baroianu, fiu al fostului adjunct al IPJ Gorj Victor Baroianu, în dreapta acestuia fiind Simona Delia Feţanu, soţia actualului adjunct al IPJ Gorj Daniel Feţanu. Culmea este că şi cea care a provocat accidentul este fiica unui poliţist, o tânără care numai ce învăţase să conducă.

Accidentul a avut loc într-o curbă extrem de periculoasă de pe raza comunei Bâlteni, cea de la Peşteana, loc în care drumarii au şi amplasat vara aceasta mai multe semne de avertizare, precum şi blocuri mari de beton pentru a proteja locuinţele sătenilor de maşinile care se opreau în gardurile acestora. Accidentul s-a produs în condiţii de ploaie, iar poliţiştii veniţi să facă cercetările la faţa locului au rămas uimiţi când au văzut cât de avariate sunt autoturismele. Ofiţerii DGA se deplasau cu un Logan din dotarea instituţiei, în timp ce maşina care i-a lovit era un WV Passat. Primele informaţii arată că şoferiţa Passat-ului a intrat pe contrasens după ce a scăpat maşina de sub control, din cauza vitezei. În autoturismul acesteia se mai aflau două persoane, care însă au scăpat tefere şi care iniţial nici nu au vrut să dea declaraţii la Poliţie.
Trei echipaje de la Ambulanţa Gorj şi unul de la SMURD s-au deplasat la locul accidentului, răniţii fiind preluaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde au fost supuşi la diferite analize şi intervenţii medicale, viaţa lor nefiind pusă în pericol. Dintre toţi, Ionuţ Baroianu are rănile cele mai grave, locul în care el se afla în autoturismul DGA fiind şi cel mai avariat după impactul cu Passat-ul. Acesta are un picior rupt şi diferite alte leziuni şi traumatisme, celelalte două femei rănite în accident alegându-se cu câte o coastă ruptă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here