Tablourile Iormeanu, expuse de edilul Alpredi la Casa Glogoveanu

466

Cele 13 tablouri aparţinând artistului Dorin Iormeanu, stabilit de câteva decenii la Paris, donate în urmă cu trei luni Primăriei Glogova, vor fi expuse publicului din localitate pentru prima oară, sâmbătă. Tablourile vor fi găzduite de Casa Glogoveanu, loc în care se va organiza prima expoziţie cu ocazia Zilelor Comunei Glogova, manifestare iniţiată sâmbătă ca primă ediţie. La finalul manifestării tablourile vor fi depozitate în incinta unei şcoli din localitate, loc în care pentru a li se asigura o protecţie permanentă.

În urmă cu trei luni de zile, autorităţile din Glogova, au primit, printr-un act de donaţie, 13 tablouri aparţinând artistului Dorin Iormeanu-Dimitriu cel care este cunoscut şi pentru proiecte realizate şi pentru aeroporturi, dar şi pentru că a ridicat case în America, numindu-le Deva sau Dolj. Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie România-Nigeria a expus aceste lucrări de pictură la muzeul din Craiova, şi, deşi a vrut de acum câţiva ani să le doneze autorităţilor din Glogova, până acum, fosta conducere a instituţiei publice nu s-ar fi arătat deloc interesată de donaţia în cauză. Noul edil al comunei, Gheorghe Alpredi, a reuşit însă să materializeze promisiunea lui Iormeanu într-un real act de donaţie, semnat în urmă cu trei luni, act care obligă autorităţile să le expună timp de 5 decenii şi să le asigure o îngrijire corespunzătoare. Tablourile se află acum în incinta Primăriei Glogova, loc din care, în cursul acestei săptămâni, vor fi expuse la Casa Glogovenilor din localitate. “Nu avem voie să găurim pereţii culei astfel că vom expune tablourile pe nişte suporţi speciali. Tablorile Iormeanu vor fi expuse pentru prima oară astfel la Glogova, autorul având o legătură de familie cu comuna pe care o conduc”, a declarat primarul Alpredi.

Zilele Comunei Glogova, ediţia cu numărul 1
Expoziţia ce va fi deschisă publicului sâmbătă, o dată cu prima ediţie a manifestării Zilele Comunei Glogova, va fi unul din punctele importante ale programului pregătit astfel de către autorităţile locale. Mai este pregătit, de asemenea, un concurs de talente locale, competiţii sportive şi mult folclor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here