Când vrea să fluiere – Fluierătoru fluieră la Parchet

455

Zi grea ieri pentru liderul sindical Cristea Fluierătoru, care de la prânz până seara, la închiderea ediţiei, a fost prezent în curtea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. El a aşteptat alături de alte persoane să fie audiat într-un dosar care vizează modul în care a fost asfaltat drumul dintre Slivileşti şi Motru, un drum care în ciuda miliardelor băgate în el arată deplorabil. Fluierătoru a implicat în afacerea respectivă pentru că firma sa a fost cea care a realizat asfaltarea, un termen totuşi impropriu pentru cum arată carosabilul.

Liderul sindical spune că el ştie că lucrările au fost executate conform caietului de sarcini şi că şoseaua s-a distrus din cauza camioanelor de mare tonaj care au circulat pe acolo, deşi nu aveau voie. Drumul a fost făcut să suporte greutăţi de până la 10 tone, dar camioanele încărcate cu lignit care trec prin zonă au de 4 ore greutatea peste limita maximă admisă. Fluierătoru nu aflase până la ora închiderii ediţiei care este calitatea sa în acest dosar, el menţionând doar că a fost chemat pentru audieri la Parchet. În zonă erau prezenţi şi poliţişti din IPJ Gorj, care, de regulă, duc spre arestul Poliţiei persoane reţinute pentru 24 de ore.
Înainte de Fluierătoru în dosar au mai fost audiate alte cinci persoane, inclusiv şefi din Complexul Energetic Oltenia, care lucrează pe zona Motru. Cu toţii au fost membri în comisia de recepţie a lucrărilor efectuate la drumul respectiv, drum care nu este reparat nici în prezent. La începutul verii experţii au verificat compoziţia materialelor folosite la lucrarea respectivă, primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, declarând la vremea respectivă că lucrările erau de proastă calitate, lucru care se vede şi cu ochiul liber şi este resimţit din plin de orice şofer care trece prin zonă.

Inginerul Benga, reţinut pentru abuz în serviciu
În dosarul ,,Miculeşti” a fost reţinut ieri, pentru 24 de ore, Sandu Benga, inginer la Exploatarea Minieră Motru. Acesta a fost membru în comisia de recepţie. A fost audiat şi Nicolae Giuran, care a fost preşedintele comisiei, şi care are calitatea de învinuit. Au mai fost audiaţi Gheorghe Murgea – martor, Adrian Alecu – martor şi Florentin Pătru – învinuit. Un alt membru al comisiei, Claudiu Săvescu, nu a fost citat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here