Manţog şi Mischie, scribi în Penitenciarul Târgu-Jiu

430

O carte despre corupţie şi una despre istorie-filosofie sunt redactate acum în incinta Penitenciarului Târgu-Jiu, de către deţinuţii Ionel Manţog şi Nicolae Mischie. Cartea lui Manţog, jurist de profesie, este mai avansată, acesta redactând pentru o reducere a pedepsei cu 30 de zile, o carte care se vrea ştiinţifică despre corupţia care l-a dus acum după gratii, el scriind câte 8 ore pe zi.

Manţog are mai mult spor la scris după ce, recent, a fost învoit o zi acasă, comisia penitenciarului aprobându-i şi acestuia câteva ore la domiciliul din Târgu-Jiu, primul care a avut onoarea să plece acasă, pentru o zi, fiind însă Ion Vulpe. “În prezent, în Penitenciarul Târgu-Jiu se află două persoane private de libertate care lucrează la câte o carte. Una este în domeniul drept, iar cealaltă pe istorie-filosofie. Cei doi scriu cărţile conform metodologiei: s-au adresat cu o cerere directorului penitenciarului, au fost discutaţi în comisiei. Li se alocă un spaţiu şi un interval orar în care să îşi elaboreze lucrările. Persoana care scrie cartea despre drept a început lucrul la ea pe la începutul anului, iar cel pe filosofie lucrează de circa o lună la carte”, a declarat, oficial, Sendile Nistor, în calitate de purtător de cuvânt la Penitenciarul Târgu-Jiu.
Nicolae Mischie este doctor în istorie şi se aştepta încă de la intrarea sa la închisoare că va redacta o carte şi chiar că le va preda deţinuţilor materia în cauză.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here