Cotojman anunţă apusul Carierei Seciuri

455

Cariera Seciuri se închide în maxim o lună şi jumătate. Cel puţin asta declară primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, care a discutat acest aspect atât cu directorul carierei cât şi cu şefi de la Complexul Energetic Oltenia. 400 de angajaţi din localitate ar urma să rămână fără locuri de muncă.

Edilul comunei Roşia de Amaradia, prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, a tras joi un nou semnal de alarmă în legătură cu închiderea, în scurt timp, a Carierei Seciuri. Primarul şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu transferarea deja a unor salariaţi spre alte cariere, mai ales că închiderea unităţii nu este doar un zvon. “Se pare că închid definitiv cariera, pe raza localităţii. Va fi un haos total în comună. (..) Cert este că ajungem să ne trezim cu activitatea minieră închisă”, de clară primarul din Roşia de Amaradia.
Cotojman spera chiar că, în ciuda acestei situaţii, lucrările extinse ale carierei îi vor aduce şi o şcoală nouă în comună, el deja mutând, prin hotărâre de Consiliu Local, cursurile Şcolii V-VIII Rugetu. Asta pentru că s-ar fi mutat excavatorul minier spre zona respectivă. “Era în interesul nostru pentru că şcoala respectivă, era pe un deal, la mijlocul a două sate şi nu era normal ca elevii să îi transport la şcoala respectivă, cu microbuzul. Când ei pot învăţa în satul lor. (..) Am luat hotărârea să se înveţe la şcoală, în două schimburi, am luat şi avizul IŞJ Gorj, asta pentru a ajuta unitatea minieră pentru a se extinde în zona respectivă. Mă gândesc că dacă şcoala va fi demolată de unitatea respectivă iar cariera ne va construi o şcoală nouă”, a declarat primarul Cotojman.
“În maxim o lună şi jumătate, guvernanţii noştri ar închide această carieră”, a completat primarul care susţine că există o hotărâre în acest sens care trebuie aprobată în Directorat.
Primarul susţinând că nu ia nici taxă de excavare de la unitatea minieră, tot pentru ca aceasta să rămână funcţională. Edilul spera să se redeschidă şi Cariera Bustuchin, dar se pare că CEO susţine că nu este rentabilă această operaţiune.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here