AGA SC UTIL-BONUS SRL Peştişani consfinţeşte falimentul firmei fără stăpân

423

Luni, firma de gospodărire comunală SC UTIL-BONUS SRL Peştişani trebuia să ridice gunoiul din pubelele scoase de oameni pe la porţile lor din reşedinţa comunei. S-a minţit că e defectă maşina! Ieri, la fel, cei din satul Brădiceni trăgeau nădejde. Care-i adevărul?

La sfârşitul anului 2012, Consiliul Local l-a destituit pe administratorul firmei cu capital integral al Primăriei Peştişani, Silvestru Tivig, pentru diverse motive inventate. În realitate, nu-l avea la pipotă ec. Ion Poenaru, preşedintele-director executiv al Obştei Peştişani, consilier local din partea PSD, cu care se află într-un proces interminabil.
Acum, să ne-nţelegem, consilierii locali fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor(AGA) firmei SC UTIL-BONUS SRL şi, legal, nu aveau dreptul să convoace şedinţa, conform statutului, şi au ţinut-o la sediul primăriei. Dezbaterile pro şi contra au fost manipulate de preşedintele de şedinţă Ion Poenaru. Mă rog, Silvestru Tivig fusese un administrator autoritar şi-şi făcuse mulţi duşmani. Mai ales pe reclamagiul Nelu Crăciunescu, ba şofer, ba instalator rebel, dar şi, din umbră, pe contabilul Constantin Hulă. Care-a redactat şi procesul verbal al acelei adunări AGA.
Colac peste pupăză, cu aparenţe de întâmplare, pe acolo se afla şi Cosmin Bojincă, ex-consilier al lui Ion Poenaru la Obştea Peştişani şi preşedinte al Partidului Conservator Peştişani. Cum majoritatea consilierilor nu se lăsau convinşi de priceperea candidatului la funcţia de administrator – plătit gras, cu 2.100 lei lunar -, convingătorul Ion Poenaru a propus: „Îl numim pe două luni şi apoi, dacă nu-i capabil, îl schimbăm!”
Manevra a ţinut, iar la o şedinţă ordinară a Consiliului Local, de joi, 28 martie 2013, administratorul Cosmin Bojincă s-a prezentat ca un “cerşetor”. Deşi dăduse afară 4(patru) angajaţi de la SC UTIL-BONUS SRL, a venit cu mâna-ntinsă spre a cere 582 de milioane de lei de la Primărie, bani cu care firma ce-o conduce el este datoare la Groapa de gunoi ecologic Bârseşti, aparţinând de firma POLARIS. El, administratorul Cosmin Bojincă, susţinea că „Primăria, fiind acţionar unic, este părtaşă şi la profit şi la pagube în proporţie de 100%!?”
Normal, consilierii nu au fost de acord cu această inepţie şi au programat pentru astăzi, 20 martie 2013, o nouă şedinţă AGA în care să analizeze situaţia precară a firmei de gospodărire comunală. Una care-ar putea consfinţi intrarea în insolvenţă a firmei SC UTIL-BONUS SRL ori, în cazul cel mai fericit, preluarea acesteia în structura Primăriei Peştişani.
Ion Predosanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here