Grevă amânată la Puşcăria Târgu-Jiu! – Fostul director adjunct pe educaţie, nu este dorit de protestatari

376

Salariaţii Penitenciarului Târgu-Jiu care anunţau în urmă cu scurt timp că revenirea în unitate, pe 11 octombrie, a Ralucăi Niţoiu, şefa Biroului Educaţie îi va determina ca astăzi să facă grevă, au renunţat la forma de protest. Asta deoarece Niţoiu nu a venit înapoi la Penitenciarul Târgu-Jiu joi, loc în care i-a expirat ultima detaşare. Ea este cercetată de Comisia de Disciplină a ANP şi se aude că vrea, în continuare, să revină la Târgu-Jiu, participând la concursul pentru postul de la Educaţie.

Raluca Niţoiu a creat motiv de zâzanie printre colegi, mai mulţi dintre ei reclamând-o la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor – ANP. De cum s-a petrecut protestul contra comportamentului ei complet necolegial, Raluca Niţoiu a intrat în concediul de odihnă. Cale legală de întoarcere prin detaşări nu mai există, întrucât a trecut un an de când fusese detaşată şi împuternicită, de două ori câte şase luni. Este ilegal să mai fie împuternicită sine die. Ocupând ba funcţia de director adjunct pe Educaţie, graţie relaţiilor sale suspuse, Raluca Niţoiu a fost chiar purtător de cuvânt, iar o scurtă perioadă director– vreme de vreo patru luni – şi apoi a revenit doar ca Şef al Biroului Educaţie al Penitenciarului Târgu-Jiu. Numai că, modul birjăresc – neobişnuit pentru o femeie – de a-i insulta şi bruftului pe colegi i-au atras antipatia colegilor. Care-au reclamat-o la conducerea ANP – fiind pusă în discuţia Comisiei de Disciplină, ameninţând că ei intră şi-n greva foamei dacă nu scapă de Raluca Niţoiu.

Cu jalba în băţ la ANP
Între timp, Raluca Niţoiu şi-a strâns catrafusele din apartamentul închiriat la Târgu-Jiu, pentru care Penitenciarul Târgu-Jiu îi deconta lunar 14 milioane de lei vechi. Pentru că duduiţa de 36 anişori, minionă şi frumuşică, cu pagină pe Facebook, unde avea, la un moment dat ca disponibilitate pentru dialog orice „Numai despre PSD nu!”, avea repulsie faţă de apartamentul de serviciu, din Zona Gării Târgu-Jiu. Unde-ar fi văzut-o vecinii – din Poliţie sau din SRI – cu cine se-ntâlneşte. Ieri, ca să fie siguri că Raluca Niţoiu nu se va mai întoarce acolo unde este nedorită, şase dintre angajaţii Penitenciarului Târgu-Jiu s-au deplasat la Bucureşti. Acolo unde i-a primit în audienţă însuşi directorul general al ANP, Marian Dobrică, ascultându-i cu răbdare şi înţelegere. Cei şase care-au fost cu jalba-n proţap la Bucureşti sunt: George Filiş, Ana Maria Stroe, Marius Mischiu, Mirela Brânzan, Daniel Dăianu şi Preotul capelan Mihail Groza. Totuşi, există riscul ca Raluca Niţoiu, chiar dacă are soţul şi domiciliul la Craiova, să se întoarcă: Cum? Pur şi simplu are o şansă de a concura pentru ocuparea postului de director adjunct pe educaţie scos la concurs.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here