Ca la noi, la nimeni -Candidații la prezidențiale, simpli pelerini la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva?

126
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dorința emoționantă a unei fetițe: „Tatăl meu să se întoarcă acasă, mi-e dor de el. Lucrează în Anglia.”Știrile ProTV

O procesiune impresionantă a avut loc vineri seară la Iași. Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost purtate pe străzile din oraș, sub privirile a zeci de mii de credincioși. În tot acest timp, alte zeci de mii de pelerini așteptau să se roage în fața raclei.
ALAIUL DE VINERI SEARĂ, PE STRĂZILE IAȘIULUI. Sute de credincioși s-au alăturat alaiului și au pornit pe străzile Iașiului împreună cu preoții, care au purtat pe umeri raclele cu moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Pantelimon.
Este singura dată din an când Sfânta Parascheva părăsește Mitropolia. Pe străzile orașului a fost însoțită de militari cu torțe aprinse, dar și de mii de pelerini veniți să o întâmpine.
RUGĂCIUNI ȘI ÎNCHINARE LA SFINTELE MOAȘTE, DAR ȘI PARTICIPAREA LA SLUJBA DE DUMINICĂ. În după-amiaza zilei de ieri, coada la racle cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva ajunsese la peste 10 kilometri. Iar mai bine de 157.000 de credincioși trecuseră pe la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Pantelimon, la Iași în capitala Moldovei. Cu oameni venți din toate colțurile țării, inclusiv din Târgu Jiu. Oamenii s-au rugat pentru sănătate, căci, nu-i așa, e mai bună decât toate, dar și pentru bunăstarea poporului român și pentru pace. Duminică, cei prezenți au participat la oficierea slujbei în Catedrala Mitropolitană.
NU VA LIPSI NICI CIUCĂ, PRECUM MARTIE DIN POST! Unele surse politice anunță că măcar o mică parte dintre candidații la alegerile prezidențiale va participa, astăzi 14 octombrie 2024, la rugăciunile firești la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Participarea Prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, a fost dat ca sigură, dar este posibil să vină la Iași și Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și Ludovic Orban, ultimul ajuns la Iași încă de duminică.
Până marți, se așteaptă ca numărul pelerinilor, adică al credincioșilor ce se vor opri cel puțin pentru câteva ore în drumul lung spre racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva să depășească 300.000 de oameni cu credință în bunul Dumnezeu, veniți de pe toate meleagurile României.
Încă de sâmbătă și duminică, mai multe măicuțe bucătărase pregăteau 100.000 de sărmăluțe ce le vor fi dăruite astăzi, de Ziua Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași – cea mai îndrăgită sfântă a ortodoxiei – pelerinilor. Cei care sâmbătă au înfruntat ploile furtunoase și vânturile cumplite au rămas și ei, cu siguranță, până astăzi la Iași.
ION PREDOȘANU

P.S. TRATAMENT ANTI-CANCER produs, în premieră în România, la Reactorul 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here