Se anunţă scumpiri la carnea de porc din noiembrie, scumpiri care vor ţine trendul până la Crăciun. Cei din industrie spun că vor fi creşteri de preţuri între 10 şi 15% pe kilogramul de carne de porc înainte de Sărbători, asta pentru că oricum carnea românească se găseşte tot mai greu acum, din cauza pestei porcine.
În prezent producem doar 20% din carnea pe care o consumăm, iar restul vine din import, însă vin la pachet şi cu taxele de transport, distribuţie etc. Şi cum de Crăciun va fi o cerere mai mare la carnea de porc, cei din industrie se aşteaptă ca pe fondul acestei cereri preţurile să crească cu 15%, arată presa centrală.
De asemenea, pâinea se va scumpi din nou. Prețurile vor fi mai mari din cauza secetei care a afectat culturile de grâu, porumb și floarea soarelui. Fermierii spun că producția a fost dată peste cap de vremea rea și că recolta e mult mai mică anul acesta.