Profesionalism zero! – Excavator de 300 de tone, băgat în mlaştină la Cariera Jilţ Sud

406

Incident fără precedent la Cariera Jilţ Sud aparţinând Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia(CEO). Este vorba despre un excavator care cântăreşte peste 300 de tone, cu o valoare de vreo 400 de miliarde de lei, care a fost băgat într-o mlaştină la decizia noului inginer-şef al unităţii, repus în funcţie urmare a noii organigrame a CEO. Gheorghe Dobriţan s-ar face astfel vinovat, spun o parte a salariaţilor unităţii, de situaţia în care se află excavatorul, pentru scoaterea căruia a fost adus un alt utilaj de la Cariera Roşiuţa. Excavatorul este la un pas să se răstoarne, în zonă lucrând la salvarea lui un număr mare de salariaţi.

Indicaţiile date de inginerul-şef Gheorghe Dobriţanu, de la Cariera Jilţ Sud, aparţinând acum Diviziei Miniere a CEO, au fost atât de proaste încât excavatorul ar fi fost băgat într-o mlaştină şi este acum la un pas să se răstoarne. Excavatorul 03 a ajuns în situaţia în cauză chiar luni, acum făcându-se eforturi pentru salvarea utilajului care costă sute de miliarde de lei. Pentru salvarea acestuia conducerea unităţii a apelat la cei de la Cariera Roşiuţa care au trimis în zonă un alt utilaj de susţinere, evident contra cost. Cine va suporta costurile deplasării utilajului la Jilţ şi cine va plăti dacă excavatorul nu va fi salvat, nu se ştie deocamdată, cert este doar că o parte a personalului unităţii a renunţat la concediile de odihnă pentru a salva excavatorul 03. “Inginerul Racoviţă a renunţat la concediu ca să lucreze la salvarea excavatorului ştiindu-se problema în care va intra toată unitatea dacă acesta va fi distrus. Greşeala aparţine lui Dobriţanu, aşa-zisul specialist pus în funcţie urmare a legăturilor de rudenie cu unul dintre şefii PSD”, declară, revoltat, unul dintre salariaţi.

Utilajul de salvare, închiriat cu ora
Excavatorul gigant presta în perimetrul Carierei Jilţ Sud şi nu se cunosc motivele pentru care inginerul-şef a decis mutarea acestuia tocmai în zona care l-a pus în pericol. Salariaţii se aşteaptă însă ca utilajul să ajungă la fier vechi, iar nimeni să nu fie tras la răspundere, Gheorghe Dobriţanu şi soţia acestuia Mihaela Dobriţanu, şefă de birou la Cariera Jilţ Nou, fiind promovaţi recent în funcţii. “Utilajul adus de la Roşiuţa costă pe oră, dacă se distruge excavatorul costă, dar cu siguranţă nu va fi pus nimeni la plată mai ales că nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Ăştia sunt specialiştii din mineritul gorjean, iar directorul general Constantin Bălăşoiu ar trebui să ia măsuri”, completează, revoltat, angajatul în cauză, nemulţumit că politicul încă dictează în mineritul din CEO. Politicienii aflaţi la Putere dar şi cei din Opoziţia din Gorj au susţinut promovarea adevăraţilor specialişti pe funcţii de conducere în CEO. Din păcate, în fapt lucrurile stau exact invers, adevăraţii profesionişti fiind ocoliţi de promovare pe motiv că nu au carnet de partid. Se speră ca situaţia să se rezolve odată cu expirarea mandatului Consiliului de Supraveghere al CEO.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here