Alimente românești mai ieftine cu 20%

143

Zeci de alimente românești s-ar putea ieftini şi cu 20 la sută. Va fi o consecinţă a limitării adaosului comercial pentru produse autohtone, plafonare care ar putea fi adoptă de Guvern şi Parlament luna viitoare. Adaosul comercial ar putea fi plafonat la 20% la toate produsele fabricate în România, chiar dacă materia primă vine din import.

Plafonarea produselor procesate

Iaurtul de băut care acum costa 13 lei s-ar putea ieftini cu 3 lei din toamnă, iar cașcavalul va costa mai puțin cu 3 lei și 50 de bani. Și mezelurile produse în România sunt vizate de noua măsură. Prețul ar putea fi cu 2,5 lei mai mic, potrivit observatornews.ro.

„Toate produsele care sunt procesate în România, Vorbim despre mii, zeci de mii de produse. Plafonarea produselor procesate în România este necesară pentru că avem o lege valabilă până la 31 decembrie 2024, care a produs efecte şi indicele preţurilor de consum arată o scădere la 35% şi în continuare ne dorim că românii să plătească în magazinele de retail preţurile corecte la alimentele româneşti”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii, citat de Național.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here