Andrei Maioreanu: Nu avem voie să ne batem joc de cariere, oameni și termocentrale

292
Accidentele din carierele de cărbune sunt urmarea unor neglijențe la nivel înalt, nu doar ale unor operatori locali, a precizat fostul secretar de stat ]n Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu. Punctul său de vedere vizează ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la Cariera pinoasa. ”Oricât de mult ne-am dori să închidem producția de energie pe bază de cărbune, nu putem face acest lucru atunci când primim ordine. Vom schimba paradigma energetică atunci când vom fi pregătiți cu adevărat!
Până când nu vom putea asigura securitatea energetică a țării și până când nu vom avea soluții de înlocuire a producției pe bază de cărbune, nu avem voie să ne batem joc de centralele energetice pe bază de cărbune. Și nici de carierele din care se extrage această resursă și de echipamente. Și, mai ales, nu avem voie să ne batem joc de oamenii care lucrează acolo.
CEO are nevoie de investiții, utilaje, bani. Până în clipa în care cineva va decide că nu mai este nevoie de energia produsă pe bază de cărbune, CEO ar trebui să funcționeze impecabil. Faptul că nu se întâmplă acest lucru – mai mult, că au loc accidente grave – se întâmplă din cauza unui lanț decizional care, de „sus” până „jos”, este înțesat de oameni nepricepuți și de politicieni slabi. Un lanț care ar trebui schimbat urgent!”, a scris acesta pe pagina sa publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here