Pe Facebook cere „orice numai nu PSD” – Activităţi şi interese ale Ralucăi Niţoiu, slujbaşă a Penitenciarului Târgu Jiu!

673

penitenciarul pag 1Există persoane despre care se spune că au făcut ceva în… scăldătoare, când au fost mici. Şi vorba bancului rusesc, dacă n-au păţit nimic atunci când erau samovar, acum sunt ori se cred ditamai locomotiva. Le merge bine în profesie, se descurcă bine în viaţa de zi cu zi.

Profil de „inocentă”

Cel mai adesea ele, persoanele cu noroc, nu zic cu tronc, fiind alături cu respectarea statutului profesional ori cu respectarea legilor ţării. Una dintre ele este socioloaga ori psiholoaga Raluca Niţoiu, salariată a Penitenciarului Târgu Jiu. A îndeplinit şi funcţia de director adjunct pe educaţie, ca interimar şi pe cea de director plin, iar acum este Şefa Biroului Educaţie başca faptul că îndeplineşte, cel puţin formal, şi pe cea de Purtător de vorbe al puşcăriei cu cei mai mulţi urmăriţi penal pe cap de salariaţi. Despre cate tace facsimilmâlc. Cât priveşte comunicatele cu care este datoare faţă de mass-media, doamna Raluca Niţoiu nu se omoară. Şi arareori, dacă o face, foloseşte un limbaj de lemn şi nu spune nimic. Ca orice femeie, bine dotată cu vino’coa, le-a dat la o parte pe celelalte colege care-au deţinut aceeaşi funcţie. Mă rog, chestie de relaţii, de trecere şi de… afinităţi femeieşti dar şi politice.

D-na socializează despre „orice numai nu PSD”!

Nu s-ar putea zice că Raluca Niţoiu, la cei numai 36 de ani ai ei, n-o duce bine. Locuieşte într-un apartament închiriat, plătit cu bani decontaţi despre care nu se ştie precis că ajung toţi la proprietar. Asta în vreme ce Penitenciarul Târgu Jiu dispune de un apartament de serviciu în zona Gării Târgu Jiu. Dar, mă rog, soţul e la Craiova, iar Raluca N. se simte mai bine într-un cuibuşor de nebunii ceva mai discret. raluca nitoiuCa o minionă cu şarm ce este, Raluca Niţoiu are pagină pe Facebook, cu fotografie. Pagină din care mai aflăm că-i „Balaur”, ca zodie bănuim. Şi că aceia ce nu-i sunt pe plac au a se teme tot de temutul balaur! Unul dintre ei este Preotul capelan Mihail Groza, pe care nu-l are deloc la pipota domniei sale. Se laudă că-i ateu. Treaba ei. Numai că nu-i corect să-l judece pe preotul capelan în lipsă şi încălcând legea care-i permite lui Mihail Groza să avertizeze societatea şi presa, cu atât mai mult să-i informeze pe ierarhii bisericeşti. Preotul capelan s-a adresat Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel. Corect, până aici. Dar ieri s-a deplasat la Penitenciarul Târgu Jiu Preotul Stănulici, Consilier la Mitropolia Olteniei. Numai că, şi de această dată, partea reclamantă – Preotul capelan Mihai Groza – n-a fost chemat şi nici măcar apelat telefonic! Sperăm ca la Comisia de specialitate din partea Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor (ANP), care va sosi marţea viitoare la puşcăria din Gorj, din care face parte şi preotul ANP Florin Smarandi să se facă o anchetă corectă! Ar mai fi de precizat că pe pagina sa de Facebook, la profilul Raluca Niţoiu se îndrugă multe. Inclusiv că socializează pe diverse teme, se poate bănui că şi sexuale, şi despre „orice numai nu PSD”. O informăm, pe această cale, că PDL-ul ei nu mai este la guvernare, iar Legea nr. 293/2004 (Statutul personalului din penitenciare) spune foarte clar că funcţionarii publici cu statut special din ANP nu au voie să-şi exprime convingerile politice.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here