Doi elevi din Gorj, la tabăra de vară a Academiei Române

217

Doi elevi din Gorj participă în perioada 29 iulie – 2 august la cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară a Academiei Române. Este vorba de Mario Cristian Scurtu – Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu și Ana Maria Zorilă, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu.
Şcoala de vară se desfășoară „Sub semnul istoriei”, timp de cinci zile, fiind coordonată de profesorul universitar Ioan Bolovan, istoric, membru corespondent al Academiei Române.
Evenimentul va avea loc, la fel ca în anii precedenţi, la Centrul de Dezvoltare Durabilă Ţara Haţegului-Retezat, din localitatea General Berthelot, judeţul Hunedoara, entitate ce aparţine Academiei Române.
La această școală de vară participă în total 12 elevi studioşi care au câştigat bursă de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2024-2025. Ei provin din şcoli generale, licee şi colegii din întreaga ţară şi au fost selectaţi în urma analizei a 109 dosare depuse în primăvara anului 2024 în cadrul programului de burse „Academia Română în dialog cu tinerii”.
Programul pregătit de Academia Română pentru cele cinci zile cuprinde atât întâlniri cu membri ai Academiei Române, cât şi excursii tematice în cadrul cărora elevii bursieri vor vizita o serie de obiective istorice şi culturale din Ţara Haţegului. Printre ele se numără Complexul de la Sarmizegetusa Regia şi Complexul Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Devei, Castelul Huniazilor din Hunedoara, Centrul de Ştiinţă şi Artă din Haţeg, Biserica din Densuş, Mănăstirea Prislop, Rezervaţia de zimbri, Muzeul Aurului de la Brad, Ansamblul monumental de la Ţebea, Observatorul Astronomic Berthelot al Academiei Române.
Deschiderea oficială a Şcolii de vară va avea loc marţi, 30 iulie 2024.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here