A doua lovitură pentru edilul din Peştişani!

430

deschidereJudecătoria Târgu-Jiu a decis pentru a doua oară într-o lună de zile ca împotriva primarului PNL al comunei Peştişani, Florin Pavel, să se înceapă urmărirea penală. Dacă în aprilie însă judecătorii stabileau ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu să îl cerceteze pe Pavel şi încă doi salariaţi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, acum magistraţii au decis a doua urmărire penală să fie pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Urmăriţi penal sunt, de data aceasta, şi jurista Primăriei Bumbeşti-Jiu, Miruna Porumbel, fostă secretară şi fostă juristă a Primăriei Peştişani, şi referentul agricol Victor Coteţ, subalternul candidatului USL la primărie.

 

Judecătorii de la Judecătoria Târgu-Jiu le-au întors, într-o lună de zile, de două ori soluţiile date de procurorii Parchetului Local, care au decis că plângerile a doi localnici din Peştişani merită neînceperea urmăririi penale pentru vinovaţi. Astfel, după decizia din aprilie pentru Sergiu Mischie, pentru care magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au decis reîntoarcerea dosarului la procuror şi începerea urmăririi penale pentru Florin Pavel, primarul localităţii, Grigore Bocean, angajat al instituţiei publice, şi fostul jurist al Primăriei Peştişani, Marius Gabriel Cojocaru, miercuri magistraţii aceleiaşi instanţe au decis o nouă urmărire penală pentru edilul comunei.

Instanţa îi dă dreptate lui Diaconescu

Astfel, pe 23 mai, judecătorii îi dau dreptate lui Dumitru Diaconescu, localnic din satul Brădiceni, aparţinând comunei Peştişani. Acesta le-a făcut o plângere penală primarului Florin Pavel, juristei sale până în decembrie anul trecut, Miruna Porumbel şi referentului agricol, Victor facsimilCoteţ pe care îi acuza de fals în declaraţii şi abuz în serviciu. Sentinţa în acest caz este destul de elocventă: “admite plângerea formulată de petiţionarul Diaconescu D. Dumitru, împotriva rezoluţiei Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu nr.7495/P/2011 din 27.03.2012, în contradictoriu cu intimaţii Pavel Ion Florin, Porumbel Miruna, Coteţ Victor. Desfiinţează rezoluţia contestată şi trimite cauza la procuror în vederea începerii urmăririi penale, cu privire la infracţiunile prev. de art.246 şi art.292 Cod penal. Definitivă”.

Dispensarul, vândut pe şest

Dumitru Diaconescu, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a fost, de drept, deţinătorul terenului pe care se află Dispensarul Brădiceni, unitatea vândută în urma mai multor falsuri în declaraţii şi acte, de care s-ar face vinovaţi cei trei. Reclamantul susţine că un strămoş al său ar fi donat terenul în 1826 în folosul comunităţii, dar după Revoluţia din 1989, terenul a fost trecut din domeniul public în cel privat, iar apoi în timpul mandatului lui Florin Pavel, acesta a fost vândut doctorului veterinar Florin Gorcea, care l-ar fi avut concesionat înainte de cumpărare. Banii din tranzacţia imobiliară ar fi ajuns în buzunarele cui nu trebuia, bănuiţi fiind cei care au aprobat vânzarea. Clădirea se află pe un teren în suprafaţă de aproape 9000 de mp, pământul fiind şi el vândut la acelaşi proprietar. Imobilul a fost la vânzare în stare bună şi avea la subsol un depozit şi un adăpost antiatomic, pentru refugierea bolnavilor şi a doctorilor în timp de război. Acum dispensarul este casă de locuit şi dispensar veterinar, grădina fiind şi ea cultivată de proprietar. Diaconesu reclamă această tranzacţie imobiliară şi ilegalităţile care au stat în spatele ei.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here