Fiscul din Târgu Jiu vinde bijuterii confiscate. La ce preț!

480

Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate la vânzare bijuterii confiscate din aur și argint, intrate în proprietatea privată a statului. Două licitații vor avea loc săptămâna viitoare la Târgu Jiu. Verighetele, cerceii, lănțișoarele și brățările sunt vândute sub prețul pieței.

Două licitații în care sunt scoase la vânzare circa 600 de grame de bijuterii vor avea loc pe 22 iulie. Potrivit ANAF, bunurile supuse vânzării au fost expertizate și evaluate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Prețul unui gram de aur este mult mai redus față de magazinele specializate în care se comercializează bijuterii.
O primă licitație va avea loc începând cu ora 10:00, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri nr. 4 din Târgu Jiu. Este vorba de un grup de bijuterii din aur, de 366,58 grame, respectiv inele, brățări, cercei, pandantive, lănțișoare și butoni. Prețul de pornire a licitației este de 89.812,10 lei, cu TVA inclus.
„Pasul de licitație este stabilit în cotă procentuală de 5% din prețul de pornire”, anunță instituția.
A doua licitație va avea loc tot în aceeași zi, dar începând cu ora 11:00. Vor fi licitate 143,93 grame bijuterii din argint – verighete, inele, la un preț de pornire de 323,84 lei și un grup de bijuterii din aur (lănțișor, verighete, cercei și inele), în greutate de 56,48 grame, la un preț de pornire de 9.742,80 lei. De asemenea, mai sunt vândute alte două grupuri de bijuterii din aur, sub 10 grame fiecare. Astfel, o brățară de 9,14 grame este vândută la prețul de puțin peste 1.500 de lei.
Pasul de licitație este stabilit în cotă procentuală de 15% din prețul de pornire.
Sunt supuse valorificării grupurile în integralitatea lor, fără lotizarea conținutului acestora.
La licitații pot participa persoane fizice sau juridice autorizate de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, precum și alte persoane fizice care declară pe propria răspundere că efectuează achiziția în scop personal și nu pentru revânzare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here