Ca la noi, la nimeni – Cod roșu de caniculă la noi, tentativă de asasinat a lui Donald Trump în Pennsylvania (SUA)

211
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Tentativa de asasinat a lui Trump reprezintă un „11 septembrie” al politicii americane.”Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii

În vreme ce presiunile asupra actualului președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, de a se retrage din postura de candidat al Partidului Democrat la alegerile din 5 noiembrie 2024, pentru un nou mandat, se întețesc, duminică, toată presa lumii a comentat atacul unui tânăr de 20 de ani asupra fostului președinte american, Donald Trump.
FBI ÎNCEARCĂ SĂ AFLE MOTIVUL ATACULUI. Un atac despre care parcă cei de la Secret Service nici nu au vrut să afle, din moment ce un participant la mitingul electoral din orașul Buthler, statul Pennsylvania, susține că i-ar fi atenționat pe cei de la Secret Service că pe un acoperiș, la 200-300 de metri, se afla un individ înarmat cu o pușcă cu lunetă. S-au tras 6 (șase!) gloanțe, dintre care unul i-a atins urechea dreaptă și l-a umplut de sânge pe fostul președinte american, Donald Trump. Ce-i drept, cei de la Secret Service l-au ucis pe atacator, la fel și pe un spectator, iar doi participanți la miting au fost grav răniți! Oricum, evenimentul șocant l-a vizat pe Donald Trump, care a fost la un pas de a fi ucis! Fostul președinte american, Donald Trump a mai avut tăria să-și ridice pumnul mâinii drepte în aer, iar ulterior a anunțat că nu va renunța să participe la Convenția Partidului Republican, ce va avea loc mâine, tot în Pennsylvania, unde va fi votat și, deci, desemnat drept candidat al republicanilor, la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie 2024, și i se va anunța oficial candidatura. Imediat, au început mai multe anchete, printre care și a FBI. Care a și anunțat că „sigur a fost vorba despre o tentativă de asasinat!”
AMERICA, PREA PERMISIBILĂ CU ARMELE LETALE. Astfel de încercări de asasinate politice au mai fost în toată lumea, iar unele chiar s-au încheiat cu uciderea celui vizat, cum a fost cazul uciderii tânărului președinte al Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kenedy, în 1963, la Dallas. Iar în 1981, președintele Ronald Reagan a fost, la rândul său, ținta unui asasinat, dar a scăpat cu viață și s-a ales doar cu răni ușoare. Joe Biden, președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, a spus: „Este oribil. Tocmai de aceea trebuie să nu dezbinăm această țară!”
Din păcate, legile din Statele Unite ale Americii sunt mult prea permisibile în cumpărarea și utilizare armelor de foc letale. Și aici, republicanii sunt cei care au susținut această legislație, inclusiv Donald Trump, pe vremea când era președinte. Iar acum putea să fie o victimă a propriilor legi!
INCIDENT CU DROGURI ASUPRA RAPPERULUI AMERICAN WIZ KHALIFA. Rapperul american Wiz Khalifa și-a permis să fumeze canabis pe scena Festivalului de muzică de la Costinești, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar la coborârea de pe scenă a și fost înhățat de polițiștii români. Care au mai găsit asupra lui și alte 18 grame de cocaină, fiind acuzat de deținere de droguri. Numai că el a fost lăsat în libertate și nu se mai știe despre el dacă se mai află în România sau a părăsit țara noastră!
CODUL ROȘU DE CANICULĂ ÎN ROMÂNIA SE MENȚINE. Chiar cu unele intensificări luni și marți și, deci, cu masă de aer cald în intensificare și cel puțin 40 de grade Celsius la umbră. În condițiile în care avem și nopți tropicale. Va fi cod roșu și pe litoralul românesc, cu temperaturi infernale pe plajă și 40 de grade Celsius la umbră. Au apărut restricții de trafic în toată Europa, pentru toate camioanele, din pricina caniculei. Ieri, adică duminică, se înregistrau nu mai puțin de 43 de grade Celsius la nivelul asfaltului.
Se înregistrează temperaturi insuportabile în toată țara. De azi, luni, temperaturile vor fi și mai ridicate. Este un cod roșu prelungit de caniculă, fiind cel mai lung val de caniculă înregistrat vreodată, și oamenii leșină pe străzi.
ION PREDOȘANU

P.S. AVERTIZAREA DE COD ROȘU DE CANICULĂ AR PUTEA FI EXTINSĂ! „Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza duminică și transmit că se așteaptă la noi recorduri de temperaturi extreme. Mai mult, avertizarea de cod roșu de caniculă ar putea fi extinsă până la mijlocul săptămânii viitoare. Abia de joi, temperaturile ar mai putea să scadă, dar doar în anumite părți ale țării!”, a precizat Elena Mateescu, director general al ANM. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here