Vânt puternic, Graure rezistă!

389

deschidereOctavian Graure nu a fost detronat din funcţie, asta deşi ieri a avut loc la Bucureşti, şedinţa de Consiliu de Administraţie(CE) al Complexului Energetic (CE) Turceni în care trebuia, după cum s-a vehiculat la finalul săptămânii trecute, modificată organigrama unităţii energetice iar actualul director general trebuia trecut în postul de adjunct ce se vroia creat. Şedinţa nici nu a avut pe ordinea de zi vreo astfel de modificare de organigramă, o confirmă chiar preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Turceni, Gheorghe Udrişte, care susţine că ordinea de zi a şedinţei nu ar fi cuprins vreun punct legat de crearea unor posturi de conducere la Turceni. Pericolul schimbării lui Graure încă planează însă asupra directorului general, deoarece, la finalul săptămânii acesteia, se va întruni şi Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) CET-ului.

Octavian Graure nu a fost înlocuit din funcţia de director general al CE Turceni deşi se cunoştea faptul că în şedinţa de CA a unităţii energetice, care s-a organizat ieri, trebuia creat postul de director general adjunct, prin modificarea organigramei. Şedinţa s-a desfăşurat la Bucureşti dar nu a avut acest punct pe ordinea de zi, organigrama nesuferind vreo modificare. Preşedintele CA-ului CE Turceni, Gheorghe Udrişte, a declarat astfel că şedinţa de ieri nu a avut pe ordinea de zi nimic pe tema creării unor posturi de conducere în cadrul producătorului de electricitate. Udrişte a menţionat chiar că modificarea organigramei este, în acest moment, doar o speculaţie, discuţiile de săptămâna trecută fiind de altă natură. Udrişte a menţionat, de asemenea, că el şi Graure au fost nominalizaţi, săptămâna trecută, să facă parte dintr-un colectiv de selecţie care va activa pentru înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia (CEO). “Au fost alte teme pe ordinea de zi a şedinţei de CA de astăzi (n.r. ieri). Nu am avut nimic privind schimbarea organigramei ori crearea de noi posturi de conducere. Sunt multe speculaţii”, a declarat Udrişte uimit de zvonurile privind trecerea lui Graure pe un post de director general adjunct la CE Turceni.

Sindicatele bagă băţul printre gard

Chiar dacă şedinţa de CA s-a finalizat fără creări de posturi, modificarea organigramei poate fi oricând realizată, asta şi ca urmare a pretenţiilor liderilor de sindicat cât şi ca urmare a împărţirii muncii politice a PDL-ului cu UNPR-ul. De altfel, ieri, Biroul Permanent al PDL, stabilea la centru echipa partidului care va începe discuţiile cu reprezentanţii UNPR pentru redactarea unui protocol de colaborare între cele două formaţiuni politice. Protocolul viitor va privi şi o solicitare de posturi, cerinţa venind, cu siguranţă, din partea UNPR. Dar cum progresistul Alexandru Glomnicu a primit deja o funcţie de director tehnic la SNLO, probabil că UNPR-ul va vrea, în continuare, o funcţie de conducere şi la CE Turceni. Sindicatele pornite de Marin Condescu au şi ele un dinte împotriva lui Octavian Graure, problema cu 6,5 la mie nefiind deloc uitată. Graure are oricum probleme, deoarece bugetul CE Turceni nu a fost încă aprobat, iar procedura este tot amânată. Se speră însă ca măcar luna aceasta să se aprobe acest buget.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here