Consiliul Local Săcelu a dat jos cu viceprimarul Dănăşel

431

BaraciÎncepând de duminică, Gheorghe Dănăşel, viceprimarul comunei Săcelu nu mai este omul cu numărul doi din comună. Dănăşel a fost demis, prin hotărâre de Consiliu Local, împotriva sa fiind şase dintre consilieri, care au votat schimbarea.

În locul lui Dănăşel nu a fost pus însă Vasile Tălău, fostul vice care deţine o hotărâre judecătorească în acest sens, pentru repunerea sa pe funcţie şi nerepunerea sa înregistrându-se acelaşi număr de voturi, cinci ,,împotrivă” şi cinci “pentru”. Organele de anchetă continuă însă cercetarea consilierilor locali, după plângerea penală făcută de Tălău pentru că i se refuză punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti, chiar dacă votul a fost secret.

Vasile Tălău mai are de aşteptat până când va fi repus în funcţia de viceprimar. Asta deoarece ieri cei şase consilieri care au semnat pentru ordinea de zi a şedinţei nu au votat toţi şi repunerea în funcţie a lui Tălău. Participanţii susţin că Gheorghe Şerbănete, consilierul PC-ului ar fi fost cel care şi-a trădat colegii care vroiau să îl repună pe Tălău pe funcţie. Votul dat de Şerbănete nu va rămâne fără reacţii la nivel politic. Acesta nu a recunoscut însă că a trişat. Astfel Tălău a primit cinci voturi pentru repunere în funcţie şi cinci împotrivă, asta în condiţiile în care şase consilieri s-au arătat iniţial de partea sa. Votul a fost secret, considerat o mare ilegalitate, de către jumătate dintre consilieri.

Şedinţă cu injurii şi jigniri

Şedinţa de Consiliu Local Săcelu a început duminică la orele 11.00 şi s-a derulat până după orele 13.00. Primarul comunei, Ion Voica, a fost prezent în sală. Şedinţa nu a fost lipsită de incidente, injurii şi acuze aruncate de o parte şi de alta a celor prezenţi. Au apărut contre după ce consilierilor li s-a cerut să nu intre în sală cu telefoanele mobile, de teamă că şedinţa se va înregistra. Oricum consilierii care au votat “pentru” repunerea lui Tălău au avut grijă să îşi asigure probe pentru vot, mai ales că ştiu că există o anchetă desfăşurată de Poliţia Novaci şi de Parchetul Local Novaci, după plângerea penală adresată acestor organe de către Vasile Tălău.

Dănăşel şi cumnatul, interzişi la vot

De pe ordinea de zi a trecut însă un proiect de hotărâre foarte important. Acesta privea demiterea viceprimarului Gheorghe Dănăşel, ales pe lista PNG-ului, lucru dorit şi de primarul Voica. Deşi nu a crezut că proiectul va trece, Dănăşel a rămas surprins când a văzut că 6 consilieri au votat pentru demiterea sa, unul a fost nul, unul dintre consilieri a refuzat să voteze iar vicele şi cumnatul său Gheorghe Negruşoiu nu au avut drept de vot. Comisia de avizare a voturilor s-a schimbat şi ea pe parcursul şedinţei, comisia fiind formată din Ştefan Drăniceanu de la PDL, Ioan Folescu de la Forţa Democrată şi Gheorghe Şerbănete de la PC.

Tălău a fost în sală: “Sunt mulţumit de ce s-a întâmplat duminică”

Vasile Tălău susţine că se aştepta ca proiectul care îl privea nu va trece, deoarece nu era caz de vot. “A fost o harababură, nu s-a respectat deloc loc legea. Concluzia mea este că CL Săcelu este mai presus decât legea dar o parte dintre membrii vor fi traşi la răspundere penală pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti”, a declarat Tălău. Acesta s-a declarat surprins că a picat vicele. “Probabil semnalul a fost dat de primar ca să nu i se mai reproşeze că plăteşte doi viceprimari şi că el s-ar opune punerii în aplicare a hotărârii. Voica a ieşit astfel basma curată şi el şi secretara primăriei. Şi mai mult, primarul a scăpat de bătăi de cap din partea vicelui şi poate face ce vrea. Acesta devenise mai incomod decât mine fiind în anturajul lui Voica în multele prostii pe care acesta le-a făcut în instituţia publică. Păcat de consilierii care vor trage consecinţele. Unii au încercat să remedieze greşeala făcută când m-au dat jos, respectiv Gridan şi Lazăr”, a declarat Tălău. Prefectura Gorj nu şi-a desemnat un reprezentant la şedinţa de Consiliu Local, deşi nu era necesar să fie cineva din această instituţie ca legea să fie respectată. Dănăşel a fost numit viceprimar în 12 aprilie 2008.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here