Localnicii din Bălăneşti tremură de frig cu lemnele în pădure

450

padure_iarnaConsilierul PRM din Bălăneşti, Tudor Huică, a semnalat ieri o situaţie dificilă în care se găsesc, şi în această iarnă, localnicii din comună. Omul susţine că 150 de persoane sunt nevoite să îşi cumpere lemne de foc, asta în condiţiile în care sunt proprietari de pădure. Localnicii arată cu degetul spre Ocolul Silvic spre Direcţia Silvică şi spre autorităţile locale care nu ar rezolva în timp situaţia.

Preşedintele organizaţiei PRM Bălăneşti, Tudor Huică, a făcut public cu ce probleme se confruntă localnicii din comună, în privinţa lemnelor de foc. “Atât Direcţia Silvică cât şi Ocolul Silvic au dat vina că nu avem asociaţie de proprietari a pădurilor. Iată că, prin domnul inginer Toropu, preşedinte al asociaţiei, şi prin ceilalţi membrii, încă din luna iulie s-a realizat şi această asociaţie. Am angajat în această asociaţie şi pădurari dar lemne nu se pot da, deocamdată, deoarece cetăţenii nu ştiu unde au pădurile. Nu s-au dat pe vechiul amplasament şi aşteptăm să se facă delimitările”, a declarat Huică.

Bani pe lemne

Huică susţine însă că timpul curge în defavoarea localnicilor care sunt obligaţi să scoată bani din buzunar pentru a nu îngheţa la iarnă. “Până se fac delimitările mai trece o lună de zile, până se fac marcările mai trece o lună de zile, până vin aprobările toate mai trece o lună de zile, vin ploile, ninsorile iar noi cetăţenii comunei Bălăneşti luăm lemne când apar ghioceii şi viorelele, şi nu ne mai trebuie”, a completat şeful PRM Bălăneşti.

Peremistul Huică susţine, de asemenea, că toată situaţia de la Bălăneşti ar arăta de fapt tendinţa Direcţiei Silvice şi a Ocoalelor Silvice de a menţine o stare de incertitudine în rândul populaţiei din Gorj. Asociaţia de la Bălăneşti numără 150 de proprietari de pădure, ea având luate în primire 30 de hectare de pădure, urmând să mai fie luate alte 20 de hectare.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here