Accident mortal de muncă, la Peşteana

315

bandaUn angajat de 36 de ani al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a murit la sfârşitul săptămânii trecute într-un accident de muncă produs la Exploatarea de Carieră Peşteana, acolo unde avea sarcina de a supraveghea buna funcţionare a unei benzi care transporta cărbunele. Nenorocirea a fost descoperită vineri dimineaţa la ora şase, bărbatul decedat lucrând singur în zona respectivă.

Şefii de la Peşteana ai acestuia au refuzat categoric să discute cu jurnaliştii şi să ofere amănunte suplimentare, ziariştii fiind ţinuţi „la respect” cu ajutorul paznicilor unităţii, paznici care în unele cazuri, nu s-au dovedit la fel de „vigilenţi” şi cu hoţii de fier vechi, de exemplu.

O comisie formată din poliţişti şi inspectori de muncă a mers la faţa locului pentru a face primele investigaţii, concluziile preliminare indicând faptul că bărbatul ar fi încercat să oprească banda care transporta cărbune pentru a remedia o mică defecţiune. Acesta nu a mai avut însă răbdare pentru a aştepta oprirea completă a benzii şi a întins mâna spre ea, astfel fiindu-i prinse hainele pe care le purta. Banda l-a târât apoi câţiva metri, până l-a izbit de un stâlp metalic, decesul producându-se apoi instantaneu. Acesta este cel de-al doilea accident de muncă produs în această lună în cadrul SNLO, după cel de la mina Lupoaia, unde un miner de 42 de ani şi-a pierdut viaţa după ce o grindă de lemn a cedat greutăţii sterilului şi s-a rupt, căzând peste el.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here