Finul lui Manţog, în conducerea CE Turceni

484

mantog turceniMihai Sorin Găman, reprezentantul Ministerului Economiei, este de scurt timp membru în Consiliul de Administraţie(CA) al Complexului Energetic(CE) Turceni, înlocuind-o pe Felicia Răcăşanu, care a deţinut această poziţie până în toamna acestui an. Găman este director în cadrul Ministerului Economiei, şi a ajuns în această instituţie fiind plasat de naşul său Ionel Manţog în anul 2005, pe vremea când pedelistul era secretar de stat. Găman rămâne în minister şi după ce naşul nu mai are funcţia care l-a propulsat şi pe fin, fiind funcţionar public, iar acum, demonstrând parcă readucerea în prim-plan a lui Ionel Manţog, ocupă o poziţie strategică în locul în care naşul său prestează pe funcţia de consilier al directorului general, Octavian Graure.

Finul Mihai Sorin Găman, ajuns din Gorj la Bucureşti, ca urmare a promovării făcute în urmă cu şase ani de naşul ajuns secretar de stat, pare că îşi întoarce serviciul către cel care i-a dat în 2005 o mână de ajutor făcându-l salariat al Ministerului Economiei. Găman, director în cadrul acestui minister, iniţial la Direcţia Minieră de la Ministerul Economiei, în prezent director la Direcţia Generală Resurse Minerale din cadrul aceleiaşi instituţii, a ajuns astfel să decidă într-un fel sau altul soarta Complexului Energetic Turceni, unitate unde naşul său este consilier.

Cine mai crede acum că Manţog va fi dat la o parte de actuala conducere, atâta timp cât finul său are o poziţie similară în Consiliu de Administraţie cu cea a directorului general, Octavian Graure? Cu siguranţă nimeni, motiv pentru care prezenţa lui Manţog, în calitate de mare “specialist” la toate sindrofiile pe teme de energie va fi, de acum înainte, normală. Tot normală ar putea părea mâine, poimâine o promovare a lui Ionel Manţog într-o funcţie “mai vizibilă” la CE Turceni, sau de ce nu în viitorul CEO, asta că tot are susţinere de sus. De altfel, Manţog a fost băgat în seamă la simpozionul CEO, spre surprinderea multora dintre invitaţi care îl vedeau pe consilier drept persoană non grata chiar în propriul partid, ca şi la serviciu.

Membrii noi în CA

Dacă prezenţa lui Găman în CA-ul Complexului Turceni este explicabilă doar aşa, asta mai ales că nu se cunoaşte de ce a fost înlocuită Felicia Răcăşanu, nu putem trage aceleaşi concluzii şi despre un alt nou venit în acest organism. Este vorba despre economistul Radu Francis Florescu, americanul plin de bani de la Fondul Proprietatea, introdus recent în CA, ca urmare a noilor reglementări. Florescu este un român american care a revenit în ţară la momentul oportun reuşind să îşi înmulţească banii în diverse afaceri una fiind advertisingul.

Consiliul de Administraţie este condus din poziţia de preşedinte de Gheorghe Udrişte, în timp ce membrii sunt Graure, Găman, Ion Gigi Trifoi, care s-a mai aflat în această poziţie şi Radu Francis Florescu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here