Raluca Tulic a murit din cauza antibioticului administrat

451

IMG_1078Rezultatul toxicologic în cazul adolescentei de 17 ani, moartă la Spitalul din Târgu-Jiu în luna august, confirmă suspiciunea părinţilor că decesul s-a produs ca urmare a administrării cu antibiotic. Medicii legişti ai Institutului “Mina Minovici” susţin că moartea fetei s-a produs ca urmare a şocului anafilactic în care a intrat imediat ce a primit ampicilina.

Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” a transmis la Târgu-Jiu rezultatul analizelor toxicologice ale adolescentei de 17 ani, Raluca Tulic, moartă la Spitalul din Târgu-Jiu în luna august. Concluziile legiştilor confirmă suspiciunile părinţilor: Raluca a decedat ca urmare a administrării antibioticelor.

Iniţial, medicii legişti de la Târgu-Jiu au susţinut că rezultatul necropsiei a arătat faptul că adolescenta internată în secţia ORL pentru scoaterea amigdalelor a murit ca urmare a unei pancreatite hemoragice acute. Probele toxicologice, transmise Institutului “Mina Minovici” arată, însă, că adolescenta a murit după ce i s-a administrat antibioticul. A intrat, imediat, în şoc anafilactic.

„Rezultatele de Institutului Medico-Legal în cazul Tulic au sosit la Serviciul de Medicină Legală şi la Poliţia Judeţeană. Urmează ca organele abilitate să-şi continue ancheta în cazul Tulic. Poliţia şi procuratura, pe baza acestor examene vor continua ancheta până la finalizarea ei”, a declarat managerul Spitalului din Târgu-Jiu, Vasile Stănculete.

Ampicilina i-a fost fatală!

Despre rezultatele efective, Stănculete nu a scos o vorbă. Acestea vin să incrimineze cadrele medicale de la Gorj şi să confirme bănuielile părinţilor. „În cauza penală privind decesul minorei în vârstă de 17 ani din comuna Sivileşti, se efectuează cercetări faţă de personalul medical din cadrul Spitalului Medical Judeţean Gorj, sub aspectul săvârşiri infracţiunii de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. Conform raportului de constatare medico-legală a autopsiei, întocmit de Institutul Mina Minovici şi transmis către Serviciul de Medicină Legală Gorj, cauza decesului a fost neviolentă şi s-a datorat insuficienţe cardio-respiratorii acute, consecinţa unui şoc anafilactic produs în urma administrării de antibiotic şi anume, ampicilină. În prezent, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a persoanelor ce se fac vinovate şi tragerea la răspundere penală a acestora”, a declarat Laurenţiu Grecu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Medici anchetaţi

Acest rezultat era aşteptat de procurori, pentru a se începe urmărirea penală împotriva cadrelor medicale care au decis şi care i-au administrat fetei antibioticul. Până atunci, anchetatorii au mai solicitat câteva documente de la Spitalul Târgu-Jiu. „De la noi (n.r. Spitalul Judeţean), au fost cerute documente în legătură cu fişa posturilor anumitor medici şi cadre medicale implicate în acest caz şi foaia de observaţie a pacientei respective”, a confirmat Stănculete.

Raluca Tulic avea 17 ani şi a decis să-şi scoată amigdalele. Înainte cu două ore de intervenţia chirurgicală i s-a făcut ampicilină. Imediat a intrat în şoc, iar la câteva minute a decedat.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here