Se aşteaptă primele soluţii în procesele Sindicatului “Sănătatea”

597

Pag 13 susCei 21 de şomeri, foşti angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu şi membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj, care s-au adresat instanţei de judecată pentru a-şi recupera drepturile salariale cuvenite, aşteaptă cu nerăbdare decizia judecătorilor. Primele soluţii sunt aşteptate chiar astăzi, 7 octombrie.

Sindicatul „Sănătatea” Gorj a introdus, la sfârşitul lunii mai, la Tribunalul Gorj, acţiunea pentru recuperarea drepturilor celor 21 de salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), care au intrat în şomaj odată cu închiderea unităţii spitaliceşti. Sindicaliştii au de recuperat aproximativ 8 miliarde de lei vechi, reprezentând diferenţa de bani corespunzătoare sumelor compensatorii ce le reveneau angajaţilor după încetarea activităţii la spitalul Sadu. Pentru că dosarele au ajuns la complete diferite, termenele de judecată a proceselor celor 21 de persoane disponibilizate de la Spitalul Sadu sunt şi ele diferite. Dosarele se judecă individual.

Primele trei soluţii, aşteptate astăzi

Potrivit liderului Sindicatului „Sănătatea” Gorj, astăzi ar trebui să se dea primele trei soluţii. “Trei procese au rămas în pronunţare; pentru trei dosare se aşteaptă soluţia vineri, 7 octombrie. Restul, 15 dosare au primit noi termene, pentru 27 octombrie şi 3 noiembrie”, a menţionat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj. Foştii angajaţi ai Spitalului Bumbeşti-Jiu, actuali şomeri, aşteaptă cu interes ca instanţa de judecată să se pronunţe. Mai mult decât atât ei sunt nerăbdători să îşi primească banii care li se cuvin în urma disponibilizării. Reamintim că la data de 1 aprilie 2011, Spitalul Bumbeşti-Jiu a fost închis ca urmare a propunerii Ministerului Sănătăţii de a-l transforma în cămin de bătrâni. După închiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, personalul medical a fost redistribuit la unităţile spitaliceşti din judeţ, iar restul angajaţilor au fost disponibilizaţi. Actualii şomeri de la spitalul Sadu, membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj îşi cer, în instanţă, drepturile băneşti ce li se cuvin şi sunt hotărâţi să nu renunţe până când nu câştigă aceste procese. Cei 21 de şomeri sunt susţinuţi de Sindicatul „Sănătatea”, acesta fiind şi cel care a angajat un avocat care să-i reprezinte.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here