Sora Mariei Moţa şi-a abandonat slujba de la Ministerul Economiei

473

deschidereAdriana Moţa, sora Mariei Moţa, şefa femeilor din PDL Gorj, nu mai lucrează de la sfârşitul lunii august la Ministerul Economiei. Mandatul consilierului juridic a încetat de câteva zile şi asta la cererea Adrianei Moţa care, se vehiculează, că ar lucra acum la sau pentru Guvern, pe linia resurselor umane.

Gorjeanca a fost salariată a Ministerului Economiei din 2006 şi până luna trecută când i s-a oferit, se aude, o funcţie mult mai importantă, care o ţine mai mult în străinătate decât la Bucureşti.

Adriana Moţa, cea mai mică dintre surorile care au făcut carieră în şi din politică, a urcat recent încă o treaptă a scării sociale şi profesionale, susţin surse din PDL Gorj. Asta după ce şi-a încetat contractul de muncă la Ministerul Economiei la 23 august 2011, după cum arată propria sa declaraţie de avere, şi a ajuns mai sus, mergând pe linia pregătirii profesionale. De altfel, Adriana Moţa se specializase în aşa ceva, ea accesând chiar un proiect pe această linie. Adriana Moţa este, de asemenea, şi vicepreşedinta Asociaţiei “Promotor Human Resurces” din Târgu-Jiu, care merge tot pe resursele umane. Acelaşi domeniu ar fi purtat-o pe Moţa până la Guvern ea fiind însărcinată cu “pregătirea cadrelor”, muncă ce o determină să stea mai tot timpul în străinătate, susţin aceleaşi surse din PDL. Acest lucru a trecut şi pe la urechile parlamentarilor PDL Gorj, care susţin însă că nu ştiu unde prestează Adriana Moţa, deputaţii afirmând însă că nu sunt străini de informaţia că mezina nu mai lucrează la Ministerul Economiei şi ar fi ajuns undeva şi mai bine.

De la Novaci, la Bucureşti

Invidiată sau nu Adriana Moţa a reuşit în capitală, în timp ce puţini gorjeni pot să se laude cu asta. Şi-a făcut o carieră plecând de la Novaci, la Târgu-Jiu, apoi la Bucureşti, beneficiind şi de sprijinul sorei sale Maria. Mezina Moţa care până în 2006 era angajată a Prefecturii Gorj nu credem că regretă că şi-a urmat sora la Bucureşti, unde s-a angajat consilier-juridic la Ministerul Economiei. De altfel, în numai cinci ani de zile, Adriana ajunge de la venitul din Gorj de 18.700 de lei la un venit anual, la nivelul anului 2011, de peste 80.000 de lei. De asemenea, Adriana Moţa devine şi membră în Consiliul de Administraţie al CNH Petroşani, şi membră în Adunările Generale ale Acţionarilor de la Complexul Energetic Craiova şi Compania Naţională a Uraniului Bucureşti.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here