Primarii racolaţi de UNPR Gorj, la întâlnire cu Oprea

428

deschidereAleşii locali intraţi recent în UNPR Gorj, după discuţiile de săptămâna trecută avute cu vicepreşedinţii Dan Ilie Morega şi Gheorghe Bică, au plecat cu noaptea-n cap la Bucureşti pentru a participa astăzi, la primele ore ale dimineţii, la o întâlnire cu Gabriel Oprea.

 

Din delegaţia UNPR Gorj fac parte patru primari care au fost până de curând ai PSD dar şi un viceprimar social-democrat, un primar PNL, doi PNG şi edilul Ion Voica de la Săcelu, care a renunţat deja oficial la Forţa Democrată pentru UNPR.

 

Deşi părerile sunt încă împărţite, la nivel de Gorj, în legătură cu UNPR-ul, organizaţia condusă de Marius Vlaicu, sub coordonarea lui Dan Ilie Morega, a reuşit într-un timp destul de scurt să convingă nouă aleşi locali, majoritatea ai USL-ului să treacă în partidul aflat la Putere. După mai multe discuţii iniţiale şi negocieri, realizate în special cu Morega şi Bică, au trecut în UNPR Gorj, pentru a candida anul viitor sub sigla acestui partid politic, primari despre care nu se bănuia că vor face acest lucru, pasul realizat arătându-le nemulţumirile interioare.

PSD, minus cinci

De la PSD vor pleca astfel (momentan ei semnând doar nişte angajamente), astăzi având ocazia să bată palma şi cu prim-vicepreşedintele UNPR, Gabriel Oprea, primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru, cunoscut pentru desele sale răbufniri la adresa liderilor PSD, fost independent până la acest mandat, primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, şi el în conflict cu şefii PSD, şi el fost membru PNG, independent şi apoi ales PSD, primarul comunei Vladimir, Aurel Băcanu Vladimirescu şi viceprimarul comunei Bengeşti-Ciocadia, Dumitru Negrea, fost membru PD, iar până acum membru PSD. Alături de cei patru, la întâlnirea cu Oprea este aşteptat şi primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, şi el destul de vocal în PSD.

Primarul Tăloi, la UNPR

Primarul comunei Ciuperceni, liberalul Dumitru Tăloi, a trecut şi el din barca PNL în cea a UNPR, prin acest angajament, fiind momentan singurul liberal care a acceptat provocarea UNPR Gorj. Se aştepta ca acest pas să fie făcut şi de primarul comunei Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, destul de apropiat de liderul UNPR, Dan Ilie Morega, dar, deocamdată, acesta nu figurează oficial în barca Uniunii Naţionale pentru Progresul României, filiala Gorj.

Pasăre şi-a mutat cuibul

La întâlnirea de astăzi cu Oprea vor fi prezenţi şi doi aleşi locali ai PNG-ului. Este vorba despre primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre şi despre primarul comunei Arcani, Vasile Popescu, ambii semnând angajamente cu UNPR-ul. Cei doi primari au fost curtaţi asiduu în special de liderul Partidului Conservator Gorj, Ilie Petrescu, care declara nu demult că îi are în vedere pe cei trei edili care îşi exercită încă mandatul sub sigla PNG-ului.

Voica la Bucureşti

După ce a fraternizat cu PDL-ul, făcând figuraţie la mitingurile electorale ale lui Traian Băsescu în judeţul Gorj, primarul comunei Săcelu, Ion Voica, se va afla, în primul rând, la întâlnirea cu Oprea. Voica a fost de altfel primul primar care şi-a recunoscut angajamentul pentru UNPR, el neavând însă prea multe de pierdut mai ales că partidul Forţa Democrată este ca şi inexistent nu numai la nivel judeţean, ci şi la nivel naţional.

Morega nu se opreşte aici

Acordurile încheiate cu aceşti aleşi locali, cărora li se adaugă şi alţi consilieri de la alte partide, nu stăvileşte pornirea deputatului Dan Ilie Morega de a întregi organizaţia UNPR Gorj, creată doar de nici doi ani în judeţ. Într-o declaraţie oficială făcută ieri, Dan Morega anunţa noile achiziţii, fără nume însă, printre primari şi vice primari la UNPR trecând şi 17 consilieri locali.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here