Minora violată la Albeni, consiliată de specialiştii Protecţiei Copilului

426

fata 2Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a autosesizat în urma publicării, în numărul din 26 august al cotidianului nostru, a poveştii minorei din Albeni care a fost violată de patru tineri. Specialiştii DGASPC se deplasează chiar astăzi la domiciliul fetei şi urmează să o includă pe aceasta într-un program de consiliere psihologică.

O elevă de clasa a VIII-a din Albeni a fost victima unui viol care a avut loc la jumătatea lunii august. Poliţiştii nu au făcut public acest caz deosebit de grav. Minora în vârstă de 14 ani, prin intermediul bunicului său, a adresat o solicitare primului-procuror al Parchetului Judeţean Gorj cerând urgentarea cercetării în stare de arest preventiv a făptuitorilor pentru buna desfăşurare a procesului penal. Până în prezent nu a primit niciun răspuns, fata având, potrivit medicilor psihiatrii de la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, idei suicidare.

DGASPC s-a autosesizat

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj spun că nici pe ei nu i-a sesizat nimeni în privinţa acestui caz. “Ne-am autosesizat din articolul apărut în Gorjeanul. Nu am fost anunţaţi de nimeni despre caz”, a confirmat Ninela-Natalia Gruia, director adjunct al DGASPC Gorj. Conducerea DGASPC Gorj spune că la nivelul instituţiei s-a luat decizia de a se interveni în acest caz. „Mâine (n.r.: astăzi) plecăm spre Albeni şi ne propunem un program de consiliere psihologică. O să discutăm cu membrii familiei şi vom vedea cum este mai bine, pentru victimă, să se deruleze programul de consiliere. În acest moment, cea mai importantă este victima, căreia trebuie să-i acordăm sprijin”, a explicat Ninela-Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. După întâlnirea de astăzi a reprezentanţilor DGASPC Gorj cu victima şi familia sa, se vor lua şi deciziile cu privire la măsurile ce vor fi aplicate în acest caz.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here