Pedelistul Gârjoabă, latifundiar din schimburi de terenuri cu SNLO

371

deschidereDirectorul de Resurse Umane de la Complexul Energetic(CE) Turceni, Corneliu Gârjoabă, totodată vicepreşedinte ales al PDL Gorj, are o avere considerabilă care creşte anual văzând cu ochii.

Îngroşarea bogăţiei familiei Gârjoabă nu stă însă în economia făcută de capul acesteia, adică de consilierul judeţean portocaliu, ci în felul în care Corneliu Gârjoabă a reuşit să tranzacţioneze nişte schimburi cu terenuri, chiar în anul în curs, cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia(SNLO), condusă de colegul acestuia de partid, Daniel Burlan. Şi astfel, numai în 2011, an aflat numai la jumătate, Corneliu Gârjoabă reuşeşte să devină, prin procedura mai sus amintită, proprietar în cotă de câte 20% pentru două terenuri situate în Târgu-Jiu. Pedelistul nu este însă la prima “abatere” de acest fel, Gârjoabă fiind proprietarul unui alt teren luat cu 10 ani în urmă, tot dintr-un schimb cu SNLO. Corneliu Gârjoabă mai deţine un teren şi în Rusăneştii de Olt.

Corneliu Gârjoabă a găsit reţeta îmbogăţirii rapide, din schimburi, suspect de norocoase, de terenuri şi clădiri. Directorul de Resurse Umane al CE Turceni reuşeşte astfel să tranzacţioneze, în lunile care s-au derulat din anul 2011, două terenuri pe care le-a moştenit, unul în Fărcăşeşti şi unul în Negomir, pentru care primeşte, la schimb de la SNLO, alte două terenuri bine poziţionate în Târgu-Jiu. În mod ciudat pentru un teren agricol şi unul forestier, fraţii Gârjoabă, printre care se află şi Corneliu, pun mâna atât pe un teren în intravilan de 3600 de mp şi pe un teren în extravilan de 4800 de mp, ambele în municipiu, toate ca urmare a unui schimb mai mult decât avantajos cu SNLO-ul.

De la “ţărănoaia”, la oraş reşedinţă de judeţ

GARJOABA DECLARATIE DE AVEREMai precis, în 1997 dar şi în 2003, Corneliu Gârjoabă şi fraţii săi Gârjoabă Gheorghe, Gârjoabă Nicolae, Rotaru Masinca şi Vlăduţoiu Veronica primesc moştenire două terenuri. Primul moştenit în 1997 este poziţionat în Negomir, are 3400 de mp, iar Corneliu Gârjoabă deţine 20% în urma succesiunii. Al doilea teren, moştenit în 2003, este poziţionat în Fărcăşeşti, are 19.000 de mp, este teren forestier şi, aici la fel, Corneliu Gârjoabă primeşte 20% din acesta. Cum se face, cum nu se face, tocmai cele două terenuri ajung să fie râvnite anul acesta de exploatările miniere din zona Negomir şi Fărcăşeşti, iar fraţii lui Gârjoabă dar şi el personal sunt chemaţi la negocieri cu şefii de la SNLO. Negocierile decurg mai mult decât bine pentru cei din familia Gîrjoabă, care şi bat palma cu reprezentanţii unităţii miniere. Din cedarea celor două terenuri către SNLO, cei cinci primesc cele două terenuri din municipiu. De remarcat este faptul că reţeta schimbului de terenuri a mai fost folosită de Corneliu Gârjoabă, de data asta în mod personal, în 2001 când acesta mai schimbă un teren, pe care îl deţinea în cotă de 100%, pentru care primeşte tot de la SNLO un teren de 1000 de mp, intravilan, în Târgu-Jiu. Schimbul cu SNLO i-a adus în 2000 lui Gârjoabă şi o casă de 185 de mp tot în Târgu-Jiu. Casa “cadou” de la SNLO, anul trecut este declarată, ca având un singur proprietar, de către Corneliu Gârjoabă, ca în 2011 acesta să susţină că o deţine împreună cu soţia sa Elena.

Cu un miliard mai mult în conturi

Pe lângă cele două terenuri obţinute, în cotă de 20%, în urma schimbului cu SNLO-ul, Corneliu Gârjoabă a mai reuşit o performanţă. Adică şi-a înmulţit banii din contul deschis la o bancă din Târgu-Jiu, de la un miliard cât deţinea economisiţi anul trecut la aproape 2 miliarde de lei vechi cât are în prezent. De altfel, nici nu este de mirare că Gârjoabă face astfel de economii, atâta timp cât salariul anual al directorului Gârjoabă, raportat în iunie 2011, s-a apropiat de un miliard şi jumătate de lei vechi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here