Farmaciile vor fi înființate pe criterii geografice

1338

Autorizarea înfiinţării farmaciilor se va face după criteriul geografic care prevede o distanţă între acestea în mediul urban de cel puţin 250 de metri, iar în mediul rural de 500 metri, precum şi după criteriul demografic, prevede un proiect de ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pus în transparenţă de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, taxele pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare se vor actualiza astfel: pentru înfiinţarea de farmacii în mediul urban – 7.000 lei, pentru înfiinţarea de farmacii în mediul rural – 3.000 lei, pentru înfiinţarea unei oficine comunitare rurale – 1.500 lei, pentru înfiinţarea de drogherii în mediul urban – 5.000 lei, pentru înfiinţarea de drogherii în mediul rural – 1.500 lei.

De asemenea, taxele pentru emiterea unei noi autorizaţii în cazul preschimbării autorizaţiei de funcţionare a farmaciei sunt următoarele: pentru mediul urban – 5.000 lei, iar pentru mediul rural – 2.000 lei.

Aceste taxe se vor constitui venit la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here