CE Rovinari le plăteşte strămutaţilor şi curentul electric

433

casa mantog inscrNu este suficient că statul le plăteşte impozitul pe vilele din Primăverii, strămutaţii de lux beneficiază şi de „gratuitate” la plata curentului electric. Într-un răspuns la o solicitare de informaţii, Complexul Energetic Rovinari recunoaşte că unitatea de stat plăteşte şi racordul la consumul de curent electric.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexul Energetic Rovinari, unităţi aflate în subordinea Ministerului Economiei, recunosc că pentru 16 imobile amplasate în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu plătesc impozitul la stat, chiar dacă beneficiarii acestora s-au mutat în ele. Mai mult, Complexul Energetic Rovinari susţine că le plăteşte acestora şi racordurile la curentul electric.

SNLO: „Oamenii refuză să preia casele, dar stau în ele”

„La momentul actual se plăteşte impozit Direcţiei de Taxe şi Impozite Targu-Jiu pentru 9 imobile. Începând cu anul 2005, conform legii cadastrale, este necesar a se întocmi documentaţii cadastrale: terenurile ce aparţineau proprietarilor în zona Fărcăşeşti au fost excavate, ca urmare, a fost foarte greu a se finaliza cadastrele. Uneori, refuzul cetăţenilor de a le lua în primire, ridicând pretenţii nejustificate, faţă de convenţiile iniţiale. Contractul pentru furnizarea de energie electrică şi implicit racordul s-a făcut în nume propriu de către proprietari”, susţine SNLO, prin directorul Cosmin Trufelea.

CE Rovinari: Plătim şi curentul!

Dacă SNLO susţine clar că nu plătesc şi curentul celor din Primăverii, Complexul Energetic Rovinari scrie negru pe alb că le serveşte strămutaţilor de lux şi acest beneficiu: „Actele de predare-primire ale imobilelor în cauză nu s-au perfectat din cauza refuzului proprietarilor de a se prezenta la notariat, motivele invocate fiind pretenţiile nejustificate pe care le au aceştia, pretenţii care depăşesc convenţia anterioară încheiată între părţi. Racordul la energia electrică s-a făcut de către unitatea noastră pentru că vechile locuinţe, preluate la schimb pentru desfăşurarea activităţii miniere, erau, de asemenea, racordate la energie electrică”, susţine Complexul Energetic Rovinari, printr-o adresă semnată de directorul general, Tiberiu Trotea.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here