Protest la Ministerul Sănătății

883

Uniunea Națională a Sindicatelor TESA din Sănătate organizează astăzi un miting de protest în fața sediului Ministerului Sănătății, în București între orele 12:30 – 14:30.

Principalele revendicări ale angajaților TESA din Sănătate sunt:

– Pe termen scurt -1 ianuarie 2024 – majorarea generala a salariilor cu 25 %pentru  personalul TESA .(Remunerarea sa fie similara cu functionarii din CAS )

– Pe termen mediu – eliminarea discriminarii salariale intre personalul medico-sanitar si cel nemedical din sanatate ,situatie unica in sistemele de sanatate din Uniunea Europeana, inclusiv a personalului TESA si a personalului BBC (biologi, biochimisti, chimisti).

„Protestul sindical de la București se organizează după câteva săptămâni de proteste la spitalele din întreaga țară și este o consecință a nedreptăților din sistemul public de sănătate din România, unde de 7 ani personalul nemedical din spitale. Personalul BBC (biologi, biochimiști și chimisti), în unele situați chiar și personalul medical, se confruntă cu o politică salarială injustă și demoralizatoare, ce nu a făcut altceva decât să
adâncească breșa între veniturile diverselor catergorii profesionale care contribuie la realizarea actului medical în servicul pacienților”, anunță sindicaliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here