Părinți amendați pentru isprăvile copilului

2111

A fost identificat autorul vandalizării stațiilor de troleibuz de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu. Acesta este un copil în vârstă de numai 12 ani, iar pentru isprăvile sale vor trebui să plătească părinții.

Pentru că minorul a mâzgălit stațiile de troleibuz nou instalate, părinții trebuie să scoată din buzunar 500 de lei pentru amendă.

„Polițiștii locali l-au identificat pe „autorul” inscripțiilor făcute pe stațiile destinate mijloacelor de transport în comun. Fiind vorba de o persoană minoră, sancțiunea contravențională în valoare de 500 lei a fost aplicată părinților băiatului de 12 ani, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 Republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, Legea nr. 61 din 1991 prevede și obligativitatea „înlăturării de către contravenient a înscrierilor, însemnelor sau desenelor, cu redarea stării inițiale a bunului scris, pictat, desenat sau deteriorat ori cu refacerea acestuia, după caz”, a anunțat Poliția Locală Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here