Ca la noi, la nimeni – Sancțiuni de ochii lumii, demagogia fantomelor roz!

835
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Răul esențial care amenință vitalitatea poporului nostru este demagogia.”Mihai Eminescu

Tenacitatea Prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, susținut îndeaproape de ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, ne arată că niciunul nu cedează presiunii și merg amândoi mai departe pe drumul înfăptuirii reformei finaciar-bugetare. Ceea ce nu este tocmai rău, din moment ce doi oameni de ispravă vor să acopere gaura din buget lăsată, ce-i drept, de precedentele guverne de dreapta. De genul guvernelor Orban Ludovic și Florin Cîțu.
CIOLACU ȘI BOLOȘ NU SE LASĂ! Față de precedentele declarații privind fermitatea și tăierea în carne vie, acolo unde este cazul, cu desființări de posturi bugetare, multe la număr – vreo 200.000 -, ce-i drept neocupate dar bugetate, vor dispare cel puțin 40 de secretari și subsecterai de stat, vor fi comasări și desființări de instituții unde salariații se calcă pe picioare și nu-și fac datoria. În plus, Marcel Ciolacu cere schimbări profunde” la nivelul Casei Naționale de Sănătate. Instituție cu un președinte-director general parcă abonat cu interviuri la România TV și Antena 3 – CNN, în care bate câmpii și nu spune nimic.
TREI DOAMNE ȘI TOȚI TREI: ORBAN, CÎȚU ȘI CIUCĂ. Dar nici cu ex-prim-ministrul Nicolae Ciucă, nu mi-e rușine. De proasta gândire a Bugetului de stat pe anul 2023, mai toți demagogii liberali îl acuză pe fostul ministru al Finanțelor Publice, social-democratul Adrian Câciu. Numai că, principalul răspunzător de aprobarea păcătosului Buget pe 2023 este, înainte de toate, însuși ex-Prim-ministrul româniei, Nicolae Ciucă, om fără experiență politică, ajuns dintr-o pură întâmplare pe acel post pentru care pălăria lui era cu mult prea mare.
SANCȚIUNI DE OCHII LUMII, LA URZICENI. A mai trecut o zi și managera Spitalului Municipal Urziceni încă nu și-a dat demisia! Ea rămâne doar suspendată, dată afară din pretinsul partid Național Liberal, pe care l-a părăsit joi și Primarul Urziceniului, omul care-o ține încă în brațe. Și primarul și managera cu patru clase, cu dou mai mult decât trenul, au fost dați afară din pretinsul Partid Național Liberal. Primarul rămâne primar, iar managera este numai nițel suspendată!
CIOLACU VREA REFORMĂ PROFUNDĂ. Haideți să mai preluăm o declarație curajoasă a Prim-ministrului Marcel Ciolacu, totodată și Președinte al Partidului Social Democrat: „Avem nevoie de o reformă profundă. Este nevoie de un stat mai suplu, să comasăm instituții, să reducem cheltuielile publice de la 1 septembrie(anul acesta, n.m. I.P.) și nu după alegeri.” Ciolacu mai cere să fie reduse la 7 membri Consiliile de Administrație, iar câștigurile acestor membri să se plafoneze la trei salarii medii brute.
MIHAI TUDOSE DIXIT: „Fantomele roz din PNL fac gălăgie până se aprinde lumina”. Fostul prim-ministru, brăileanul Mihai Tudose, acum europarlamentar, are mari merite în realizarea Podului Brăila, care leagă Bărăganul de Nordul Dobrogei și Tulcea. Hâtru de felul său, Mihai Tudose, a mai făcut referire, joi, la „Fantomele liberale cu buline”.
TREI FANTOME ROZ LIBERALE. Întrebat la cine se referă, Mihai Tudose i-a enumerat pe guralivul Rareș Bogdan, primvicepreședinte al pretinsului Partid Nțaional Liberal, pe Robert Sighiartău și chiar pe ministrul (In)Justiției, Alina Gorghiu. O tupeistă care refuză să contribuie la elaborarea unor amendamente necesare pentru a repara Legea pensiilor speciale, în special pe acela ce se referă la pensiile mult prea umflate ale magistraților.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here