După distracția din bar, „a parcat” mașina în gardul vecinului

1496

Un șofer din Târgu-Cărbunești a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan și a distrus cu mașina gardul vecinului.

Fapta a avut loc în urmă cu doi ani, dar condamnarea s-a pronunțat zilele trecute. „În noaptea de 31.05/01.06.2021, în jurul orelor 00:18, lucrătorii Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii Cojani s-a produs un accident de circulaţie. Deplasându-se la faţa locului, lucrătorii de poliţie au identificat autoturismul marca VW Jetta, care părăsise partea carosabilă a drumului şi intrase în curtea imobilului aparţinând numitei (…)”, potrivit rechizitoriului.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul de 27 de ani a recunoscut că în seara respectivă s-a distrat cu prietenii la un bar din sat, iar aproape de miezul nopţii, a venit la cârciumă mama sa, care i-a cerut să meargă acasă.
„Inculpatul a dat curs solicitării mamei sale şi a urcat la volanul autoturismului, mama sa urcând pe scaunul din dreapta faţă, după care au plecat spre domiciliu. În timp ce se deplasau pe drumul judeţean Cojani, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu maşina în curtea unui vecin, distrugând gardul împrejmuitor”, se mai arată în rechizitoriu.
Pentru că are cazierul curat și a regretat fapta, tânărul a fost condamnat la doi ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani. În plus, bărbatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile lucrătoare, în cadrul primăriei sau școlii gimnaziale din Târgu-Cărbunești.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.
 I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here